Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brazílčania sú prieberčiví, kúpili iba 35 percent lístkov

Začiatok predaja vstupeniek na olympijské hry 2016 v Riu de Janeiro nesplnil očakávania organizátorov, ale ani záujemcov.

09.06.2015 11:05
Rio 2016, olympijské kruhy, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Predalo sa iba 35 percent lístkov, ktoré boli vyčlenené pre prvú fázu adresovanú brazílskym priaznivcom športu. K dispozícii bolo 4,5 milióna vstupeniek, majiteľov si našlo iba 1,6 milióna z nich. Ukazuje sa, že Brazílčania majú záujem iba o niektoré súťaže, v prvom rade o futbal a volejbal. V týchto musel pre vysoký dopyt rozhodnúť žreb. Iné odvetvia však zostali nepovšimnuté. Obyvatelia hostiteľskej krajiny podali 5,2 milióna žiadostí, dokázali však vypredať iba 121 zo 694 jednotlivých položiek vrátane otváracieho a záverečného ceremoniálu, finále mužského turnaja vo futbale a ženského vo volejbale.

Začiatok predaja potvrdil, že dobrú divácku kulisu by mali mať súťaže vo futbale, atletike, volejbale, basketbale a hádzanej. Druhá fáza sa začne v júli.

Celkovo sa dostane do distribúcie takmer 7,5 milióna lístkov na všetky olympijské súťaže, 70 percent je rezervovaných pre Brazílčanov. Fanúšikovia z cudziny si môžu zakúpiť vstupenky prostredníctvom oficiálnych predajcov v ich krajinách. Cena lístkov sa začína na 12 amerických dolároch.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rio de Janeiro #Rio 2016 #predaj vstupeniek