Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ján Plesník po škandále v priamom prenose v RTVS skončil. Z vlastnej vôle

Známy slovenský športový novinár Ján Plesník v RTVS skončil. Rozhodol sa tak sám po stredajšom zápase Európskej ligy medzi Good Angels Košice a USK Praha.

05.02.2015 17:40
debata (47)

Dlhoročný komentátor pôsobil počas stretnutia podnapitým dojmom, v druhom polčase ho pri mikrofóne musela vystriedať kolegyňa Oľga Hamadejová.

„Športový moderátor a komentátor Ján Plesník požiadal dnes o ukončenie pracovného pomeru. RTVS jeho žiadosti vyhovela. Generálny riaditeľ RTVS Václav Mika poďakoval Jánovi Plesníkovi za jeho dlhoročnú prácu pre verejnoprávnu televíziu,“ uviedla PR manažérka RTVS pre internetový portál hnonline.sk.

„Divákom sa ospravedlňujeme. Podnikli sme všetky potrebné kroky a budeme postupovať podľa predpisov,“ napísal pre Pravdu textovú správu priamo po zápase Juraj Kadáš z RTVS

Podľa portálu čas.sk Plesníka priamo v hale nechali fúkať a „komentátor odchádzal z Infiniti arény tak, že sa objímal s divákmi“. Aj podľa zdroja blízkeho našej športovej redakcii bolo príčinou indispozície požitie alkoholu.

Bývalý basketbalista mal problémy s artikuláciou, rozprával „z cesty“ či opakovane vyzdvihoval priateľstvo s kormidelníčkou hostiek. „Natália Hejková, moja dlhoročná priateľka by som povedal. Prežili sme spolu niekoľko dekád basketbalu by som povedal, spoznali sme sa ešte ako hráči. Neskôr v pozícii trénera z jej pozície a z mojej pozície basketbalového komentátora. Ale Natália Hejková svojou osobnosťou prerástla troška Slovensko, ťažko povedať, či by som mal v tomto prenose, možno na to príde v druhom polčase priestor,“ povedal Plesník, ktorý sa ho po zmene strán už nedočkal.

Plesník si v stredu okrem iného nevšimol koniec štvrtiny, basketbalistky, ako napríklad hosťujúcu Španielku Laiu Palauovú, hodnotil svojsky. „Hráčka, ktorá pri svojich – nehnevajte sa na mňa – 35 rokoch vyzerá ako dáka 25-ročná basketbalistka a mnohé dievčatá by mohli mať v nej dáky impulz alebo dáku táku inšpiráciu,“ zamyslel sa.

Vzruch nastal aj pri trojke domácej Barbory Bálintovej, ktorá zvýšila na priebežných 19:13 na konci prvej desaťminútovky. „A je to tam, fantázia! Bálintová, konečne sa presadzuje Bálintová tým, v čom je ona dominantná, šokujúca, je pre súpera absolútne knokautová hráčka – 19:13 necelé dve minúty pred koncom štvrtiny. Krásna akcia, super,“ povedal, hoci úvodná časť hry sa už skončila.

47 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Plesník