Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrašnová, Lomnický a Tóth v top 10 na svete

V prestížnych koncoročných svetových rebríčkoch desiatich najlepších atlétov sveta v jednotlivých disciplínach, ktoré zostavil britský odborný magazín Athletics Weekly, sa objavili takisto ako pred rokom traja Slováci - kladivár Marcel Lomnický, chodec Matej Tóth a kladivárka Martina Hrašnová, ktorá v top 10 vystriedala trojskokanku Danu Velďákovú.

29.12.2014 21:20
Marcel Lomnický, Martina Hrašnová Michaela... Foto: ,
Marcel Lomnický, Martina Hrašnová Michaela Pešková a Matej Tóth na vyhlásení ankety Športovec roka 2014.
debata

Z tria je najvyššie vicemajster Európy Tóth, ktorému na 50 km patrí druhá priečka. Lepší je len európsky šampión a svetový rekordér Francúz Yohann Diniz. Tretie miesto patrí víťazovi Svetového pohára 2014 Michailovi Ryžovovi z Ruska. Zverenec trénera Mateja Spišiaka sa objavil v elitnej desiatke aj na 20 km, je deviaty. Lídrom rebríčka v tejto disciplíne je Ruslan Dmytrenko z Ukrajiny, ktorý vyhral SP a na ME skončil štvrtý.

Na 5. miesto dali atletickí experti – Briti Peter Matthews, Mel Watman, Stan Greenberg, Stuart Mazdon, Fín Mirko Jalava, Lennart Julin zo Švédska, Američania Ed Gordon s Elliottom Denmanom a Slovák Alfons Juck – v kladive žien vicemajsterku Európy Martinu Hrašnovú. Banskobystričanka je za svetovou rekordérkou Anitou Wlodarczykovou z Poľska, Nemkou Betty Heidlerovou, Číňankou Wang Čeng a ďalšou nemeckou vrhačkou Kathrin Klaasovou.

Slovenský reprezentant Matej Tóth a jeho radosť... Foto: SITA, Pavol Uhrin
Matej Tóth, Zürich, chôdza Slovenský reprezentant Matej Tóth a jeho radosť po dobehnutí do cieľa na ME vo švajčiarskom Zürichu.

Šiesty v koncoročnom rebríčku najlepších svetových kladivárov podľa magazínu Athletics Weekly je Nitran Marcel Lomnický. Lídrom je Maďar Krisztián Pars, ktorý sa do TOP 10 dostal už jedenástykrát, svetovou dvojkou je Poliak Pawel Fajdek a trojkou Tadžik Dilšod Nazarov. Pred Lomnickým, ktorý obhájil lanskú šiestu priečku, sa objavili ešte Mostafa Al-Gamal z Egypta a Bielorus Pavel Krivickij.

Martina Hrašnová vo finále kladivárskej súťaže... Foto: SITA/AP, Matt Dunham
Martina Hrašnová Martina Hrašnová vo finále kladivárskej súťaže na ME vo Švajčiarsku.

Hlavné princípy pri zostavovaní rebríčkov TOP 10 v magazíne Athletics Weekly sú umiestenia na významných podujatiach, vzájomné súboje najlepších a kvalita výkonov.

debata chyba
Viac na túto tému: #atletika #Marcel Lomnický #Matej Tóth #Martina Hrašnová