Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jakeš sa už na Dakar teší. Vyčistí si tam hlavu

Vianočné sviatky si neužil tak, ako v predošlých dvoch rokoch. Aj na poslednú chvíľu pred odletom do Buenos Aires totiž ešte musel vybavovať množstvo vecí súvisiacich so štartom na Dakare.

29.12.2014 17:25
Ivan Jakeš. Foto: ,
Ivan Jakeš so svojou motorkou.
debata

„Najmä finančné záležitosti. Ale celkovo som mal oveľa viac vybavovania ako v ostatných rokoch. Je to spôsobené aj tým, že máme tentoraz k dispozícii okrem sprievodného automobilu aj novučičký karavan,“ vysvetľuje Ivan Jakeš. V nedeľu nabral smer Južná Amerika, kde sa od utorka zúčastní na 36. ročníku prestížnych pretekov.

Ráno sa doma v Brezovej pod Bradlom rozlúčil s najbližšími a spolu s mechanikom Jaroslavom Beranom a kondičným trénerom Mariánom Smyčkom sa vydal na dlhú cestu. V batožine mu nechýba tradičný plyšový hroch pre šťastie, ktorého dostal od dcéry.

Vlani obsadil 41-ročný slovenský motocyklista solídnu jedenástu priečku a jeho maximom je štvrté miesto z roku 2013. „Nemám konkrétny cieľ. Presné umiestnenie. Rád by som skončil čo najlepšie. Chcel zdokonaliť to, čo som na Dakare dokázal doteraz,“ naznačuje opäť vysoké ambície.

Ešte pred novembrovým nalodením motorky i automobilov priznal, že má plnú hlavu starostí a na Dakar sa ani neteší. Spávať mu nedal stres. Teraz je už situácia iná.

„Nie všetko som vybavil. Niečo mi ostalo aj na január po návrate domov. No do Južnej Ameriky sa už naozaj teším. Vždy si tam dobre vyčistím hlavu. Môžem zabudnúť na náročný rok a plne sa sústreďovať len na jazdenie a navigovanie. Práve na to sa teším zo všetkého najviac,“ dodáva.

Okrem Jakeša sa na Dakare zúčastní aj ďalší úspešný slovenský motocyklista Štefan Svitko (piaty na Dakare 2012 a deviaty o dva roky). Tridsaťdvaročný Žaškovčan odlieta do Buenos Aires v utorok podvečer spolu s novými členmi jeho tímu – švagrom Martinom Kubačkom a mechanikom Zlatkom Novosadom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Štefan Svitko #Rely Dakar #Dakar #Ivan Jakeš #Rely Dakar 2014 #Južná Amerika