Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Indická boxerka sa za odmietnutie medaily rok nepostaví do ringu

Indická boxerka Laišram Saritová-Deviová sa za demonštratívne odmietnutie bronzovej medaily na ázijských hrách v juhokórejskom Inčchone celý rok nepostaví do súťažného ringu.

17.12.2014 11:02
Laišram Saritová-Deviová Foto: ,
Laišram Saritová-Deviová plače na pódiu po odmietnutí bronzovej medaily na Ázijských hrách.
debata

Národný zväz Boxing India (BI) v stredu informoval, že Medzinárodná asociácia amatérskeho boxu (AIBA) potvrdila trest so spätnou platnosťou od 1. októbra. Saritová-Deviová ešte obišla relatívne dobre, prezident AIBA Wu Čching-kchuo avizoval nekompromisný postoj. „Mali sme obavy z doživotného dištancu, ale BI využila všetok svoj vplyv, aby vykreslila Saritovú-Deviovú ako disciplinovanú športovkyňu,“ uviedol prezident BI Sandeep Jajodia.

Pozrite si, ako indická boxerka odmietla medailu

Pästiarka navyše dostala pokutu 1000 švajčiarskych frankov, kubánskeho trénera indickej reprezentácie B. I. Fernándeza potrestali zastavením činnosti na dva roky.

Indka v Inčchone protestovala proti „zaujatému“ rozhodovaniu v semifinálovom súboji hmotnostnej kategórie do 60 kg. S plačom vystúpila na pódium pre medailistov, ale nesklonila sa a nechcela, aby jej kov zavesili na krk. Vzala si bronz do ruky, po chvíli ním sama dekorovala striebornú domácu boxerku Park Či-na, ktorá ju v semifinále zdolala.

„Som pripravená znášať všetky následky,“ povedala vtedy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ázijské hry #Laišram Saritová-Deviová