Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bejzbalisti Giants ovládli Svetovú sériu. Tretíkrát za päť sezón

Bejzbalisti San Francisca Giants vyhrali ôsmykrát v histórii zámorskú MLB. V stredajšom rozhodujúcom siedmom stretnutí Svetovej série triumfovali na pôde Kansasu City Royals 3:2 a v celom finále uspeli 4:3 na zápasy.

30.10.2014 11:46
Madison Bumgarner, Buster Posey Foto: ,
Bejzbalisti San Francisca Giants Madison Bumgarner (vpravo) a Buster Posey sa tešia z triumfu vo Svetovej sérii.
debata

Giants ovládli MLB tretíkrát za posledné roky, vyhrali ju aj v sezónach 2010 a 2012. Naposledy dosiahli tri triumfy v päťročnom období hráči New Yorku Yankees (1996 – 2000). Predtým sa San Franciscu podarilo vyhrať zámorskú ligu aj v rokoch 1905, 1921, 1922, 1933 a 1954.

Za najužitočnejšieho hráča finále vyhlásili Madisona Bumgarnera. Vo dvoch stretnutiach Svetovej série vyhral ako začínajúci nadhadzovač, v stredu nastúpil od piatej zmeny a skvelým výkonom sa mu podarilo zabrániť domácim bodovať a udržať pre Giants tesný náskok. Z 21 nadhodov povolil súperom len jeden krátky beh.

„Po víťaznom zápase nie som ani unavený. Vyhrali sme Svetovú sériu, takže človek rýchlo zabudol na únavu. Je to nádherný pocit, ak ste kráľom ligy,“ tešil sa Bumgarner. „Bol výnimočný a zaradil sa medzi legendy. Každý si zaslúži absolutórium, ale jeho výkon je historický. Ani neviem, či niektorý nadhadzovač predviedol vo Svetovej sérii lepší výkon,“ hovoril na adresu svojho zverenca tréner Giants Bruce Bochy.

Z posledných troch titulov San Francisca sa najťažšie rodil ten posledný. Giants najskôr uspeli v zápase predkola o voľnú kartu do play off v Pittsburghu a potom museli zdolať Washington, St. Louis a Kansas City. Ani v jednej sérii nemali výhodu rozhodujúceho duelu doma. Od roku 1979 a úspechu Pittsburghu v Baltimore nedokázal až do stredy vyhrať siedmy zápas Svetovej série hosťujúci tím. Kansas City Royals si na druhý titul v MLB musia ešte počkať, zatiaľ sa tešili iba v roku 1985.

Siedme finále Svetovej série – finále zámorskej bejzbalovej MLB:
Kansas City – San Francisco 2:3 – konečný výsledok série: 3:4, San Francisco získalo titul

debata chyba
Viac na túto tému: #MLB #bejzbal #San Francisco Giants