Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šampión z chatrče Cibuľa oslavuje päťdesiatku

Bývalý majster Európy v kulturistike Adam Cibuľa oslavuje v sobotu 13. septembra 50. narodeniny. Rodák z Hnúšte momentálne žije v tomto meste v skromných pomeroch v bytovke pre sociálne slabých, pre nezaplatené dlhy sa musel vysťahovať z bytu, ktorý mu v minulosti kúpili jeho sponzori.

13.09.2014 13:29
Adam Cibuľa Foto: ,
Adam Cibuľa.
debata

Do bytu sa pred pár rokmi sťahoval z chatrče v rómskej osade v Klenovci. Cibuľa je päťnásobným šampiónom starého kontinentu (1993, 1994, 2004, 2006, 2009), dvakrát bol na ME druhý. Z MS má dve bronzové medaily. Jeho kariéru často položil na lopatky alkohol.

Prvýkrát mal s ním vážne problémy v roku 1996, keď sa pred cestou na MS do Ammánu opil a nestihol odísť s výpravou, za čo dostal dištanc od Slovenskej asociácie kulturistiky a silového trojboja.

V novembri 1998 sa nedostavil na dopingovú kontrolu do Bratislavy a na súťažných pódiách sa nemohol objaviť tri roky. Napokon sa vrátil až v roku 2004 a pred MS 2007 oznámil koniec športovej kariéry. Cibuľa má s manželkou Magdalénou šesť detí. Informácie pochádzajú z denníka Šport.

„Má stále svoje vízie. Vraj by chcel pokračovať v kulturistike. A som presvedčený, že by na to aj mal. Naozaj má talent od Boha a pokojne by aj dnes dokázal na pódiách zdolávať o tridsať rokov mladších súperov. Lenže tá jeho povaha… Aj by som mu pomohol, ale už nemám dostatok fyzických a najmä duševných síl. Je mi ho ľúto,“ povedal pre denník Šport Cibuľov bývalý tréner, manažér a tútor Dušan Ďubek.

debata chyba
Viac na túto tému: #kulturistka #Adam Cibuľa