Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štefečeková a Barteková nechcú chýbať vo vyraďovacej časti na MS

Po Erikovi Vargovi absolvujú v najbližších dňoch svoje vystúpenie na 51. majstrovstvách sveta v streľbe zo všetkých zbraní v španielskej Granade aj ďalšie dve slovenské medailové nádeje z brokárskych disciplín.

11.09.2014 12:40
Danka Barteková Foto:
Slovenská reprezentantka Danka Barteková.
debata

Obe by rady napodobnili svojho reprezentačného kolegu, ktorý v stredu takpovediac zabil dve muchy jednou ranou – z trapu mužov má zlato i olympijskú miestenku.

Už v piatok sa na Strelnici Juana Carlosa I. v Las Gabiase predstaví trapistka Zuzana Rehák Štefečeková, ktorej sa pred štyrmi rokmi v Mníchove podaril rovnaký kúsok ako Vargovi.

„Dôležité bude, ako to zvládnem v hlave, v akej pohode sa ráno zobudím. Už teraz sa budím s tým, že ide o miestenky, aj keď vlastne ešte o nič nejde, lebo je to len prvá možnosť zabojovať o OH 2016. Som nervóznejšia ako v minulosti. Je to tým, že som staršia a viem, čo znamená účasť na olympiáde. Chcela by som sa tam opäť dostať, ale je to v Božích rukách. Čím skôr sa človeku podarí získať miestenku, tak tým je to lepšie, ale aj ak by to malo byť v mojom prípade na posledných pretekoch Svetového pohára, tak by mi to neprekážalo,“ uviedla pre RTVS zverenka trénera Branislava Slamku.

Pred rokom bola Štefečeková na svetovom šampionáte v peruánskej Lime ôsma. „Väčšinou chcem bojovať o medailové pozície, ale nie vždy to vyjde. Som však rada, že sa dlhodobo držím v špičke, to je pre mňa dôležité. Pokiaľ ide o MS, radšej nerozmýšľam, na ktorom mieste by som chcela skončiť. Mojou ambíciou je, aby som sa vracala domov spokojná sama so sebou. Ak bude z toho finále, budem veľmi spokojná,“ poznamenala dvojnásobná strieborná olympijská medailistka.

V piatok odcestuje do Andalúzie aj reprezentácia skeetarok na čele s Dankou Bartekovou, ktorá bude súťažiť najbližší pondelok. „Dúfam, že som dobre pripravené. Urobili sme všetko, čo sme mohli. Ak by to v Granade vyšlo, bolo by to skvelé. Strelnicu poznáme, ideme do známeho prostredia. Cieľ je dostať sa do vyraďovacej časti. Tam je to už lotéria, aj zo 6. miesta sa dá ešte vyhrať, keďže sa začína od nuly,“ viedla pred odchodom do Granady Barteková, ktorá pred rokom v Lime skončila na MS tesne za finálovou šesticou na 7. mieste.

Zverenka trénera Juraja Sedláka si uvedomuje, že nepôjde len o cenné kovy, ale aj o olympijskú účasť v brazílskom Riu de Janeiro. „Vždy je lepšie mať miestenku už hneď na úvod kvalifikačného procesu, i keď šancí bude dosť ešte aj v ďalších rokoch,“ dodala D. Barteková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Danka Barteková #Zuzana Štefečeková