Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Phelpsove prvé medzinárodné preteky: Má 3 zlaté, 2 strieborné

Tri zlaté medaily, z toho jednu v individuálnej disciplíne nazbieral americký plavec Michael Phelps v prvej medzinárodnej konfrontácii od tohtoročného návratu na súťažnú scénu.

25.08.2014 13:48
Michael Phelps Foto: ,
Michael Phelps.
debata

Najúspešnejší olympionik všetkých čias zakončil účinkovanie na panpacifickom šampionáte v austrálskom Gold Coast nedeľňajším prvenstvom na polohovkárskej štafete, na starosti mal motýľkarský úsek. K trom víťazstvám pridal na podujatí aj dve druhé miesta.

„Myslím si, že to bol dobrý rok. Prirodzene, že by som najradšej vyhral každé preteky, na ktoré nastúpim. Ale to sa nepodarí vždy. Bola to poučná skúsenosť,“ zhrnul 18-násobný olympijský víťaz, ktorý ešte pred rokom trávil viac času na golfovom ihrisku ako vo vode. Kariéru ukončil po olympijských hrách v Londýne, teraz smeruje svoju prípravu k OH 2016 v Riu de Janeiro.

Dvadsaťdeväťročný Baltimorčan v Gold Coast začal až štvrtým miestom na krauliarskej stovke. Ešte v ten istý deň si to vynahradil zlatom zo 4×200 m voľný spôsob. Individuálneho úspechu sa dočkal na 100 m motýlik, prvenstvo na 200 m polohové preteky mu ušlo o dve stotiny sekundy. Prvé striebro bral ako člen štafety USA na 4×100 voľný spôsob.

„Som maximálne spokojný. Najmä so spôsobom, ako plával. Vyzeral ako skutočný Michael, to je dobré znamenie,“ konštatoval po poslednom štarte svojho zverenca tréner Bob Bowman.

debata chyba
Viac na túto tému: #plávanie #Michael Phelps