Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krajčovič: Boli sme nervóznejší než obyčajne. Asi to pomohlo

Druhý tohtoročný štart na vrcholnom podujatí pretavili v zisk druhej medaily. K bronzovej z májového Svetového pohára v Miláne pridali na minulotýždňových majstrovstvách Európy doposiaľ najcennejšiu. Slovenský štvorkajak v zložení Marek Krajčovič, Matej Michálek, Gábor Jakubík a Viktor Demin bral v Brandenburgu striebro.

15.07.2014 10:00
Marek Krajčovič Foto: ,
Háčik mladej káštvorky Marek Krajčovič so striebornou medailou z víkendového európskeho šampionátu.
debata

„Finálová jazda bola zatiaľ to najlepšie, čo sme tento rok predviedli. Dokonca si trúfam povedať, že to bol vôbec najlepší kilometer, aký sme kedy šli. Z medaily máme obrovskú radosť. O to viac, že doteraz bola sezóna akási zvláštna. Nemali sme z nej dobrý pocit. Až teraz,“ tvrdí háčik mladej posádky Marek Krajčovič.

Dlho ste vo finále siahali aj na víťazstvo. Prevládalo v cieli sklamanie alebo radosť z cennej medaily?
Veľmi sme sa tešili. Striebro bolo pre nás prekvapenie. Pred šampionátom som počítal, že by sme mohli reálne skončiť do šiesteho miesta. Aj nepopulárnu štvrtú priečku by sme brali ako super výsledok. Druhá pozícia bola vysoko nad očakávania. Navyše, všetci sme si mohli povedať, že sme na vode vydali zo seba všetko.

Kedy ste cítili, že nedeľné finále môže dobre dopadnúť?
Ťažko povedať. Možno keby sme išli o desať minút neskôr, celé by to dopadlo inak. Vždy záleží najmä na tom, ako nám sadne jazda. Finále bolo z tohto pohľadu skvelé. Pritom, hodinu a pol pred štartom sme si na seba trošku nakričali. Najmä Gábor a Viktor (smiech). Boli sme akosi nervóznejší než obyčajne. Asi to pomohlo (smiech). Tesne pred finále som sa už snažil neriešiť, čo kto hovorí, a sústreďoval sa len na jazdu.

Koľko voľna ste dostali od trénera?
Odkázal nám, že si môžeme oddýchnuť dva dni, ale mne stačí jeden (smiech).

Ako ste medailu oslávili?
Zatiaľ sme ju neoslávili vôbec. Nebol čas. Ani sme si nepripili.

Dá sa táto medaila porovnať s vašimi predošlými úspechmi?
Je to jednoznačne náš doposiaľ najväčší úspech. Vlani sme vyhrali majstrovstvá sveta do 23 rokov a na seniorských MS sme následne skončili siedmi. Videli sme, že medzi týmito podujatiami je veľký rozdiel.

Získali ste si ostatnými výsledkami rešpekt u súperov?
Hádam áno, ale nepreceňujeme to. Konkurencia v K4 sa za posledné roky veľmi rozrástla. Niekedy možno bojovali o medaily štyri lode, teraz je ich desať a nie je jednoduché dostať sa do finále. Nemôžeme čakať, že sa teraz na každom podujatí postavíme na stupne víťazov.

Začiatkom augusta vás čakajú majstrovstvá sveta v Moskve. S akým cieľom tam pocestujete?
Zatiaľ sme nad tým nepremýšľali. Musíme zabudnúť na tento výsledok, nech ideme na šampionát s čistou hlavou. Verím, že nám ešte mesiac vydrží forma a sezónu ukončíme najlepšie ako vieme.

V tejto sezóne ste už mali jazdiť na novej lodi. Prečo to tak nie je?
Stále jazdíme na starej, ktorá má už jedenásť rokov, čo sa často nevidí. Dokonale nám však vyhovuje. Budúci rok by sme mali dostať jej presnú kópiu. Dúfam, že sa to výrobcovi podarí. Prvý pokus totiž nebol úspešný. Vraj si pomýlili formu a loď nám nepasovala.

Videli ste v Brandenburgu aj prvú medailu, ktorú pre Slovensko vyjazdili Vlček s Tarrom?
Áno, všetci si navzájom držíme palce. Každá medaila pre Slovensko je super. Všetci, ktorí práve môžu, prídu na tribúnu a povzbudzujú kolegov. My sme mali v hľadisku aj minifanklub – bol nás pozrieť náš sponzor a moja priateľka Baška.

Nemeckí futbalisti získali v nedeľu v Brazílii titul majstrov sveta. Nechceli ste si užiť finálový duel v niektorej z nemeckých krčiem či reštaurácií?
Chceli a aj nás to mrzelo, ale z hotela sme museli odísť už poobede. Museli by sme niekde postávať a čakať, kým nám otvoria nejaký podnik. Tak sme radšej išli čo najskôr domov – vyrážali sme už pred piatou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rýchlostná kanoistika #Marek Krajčovič