Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hochschornerovci sa v Riu chcú vrátiť na špičku, nevylúčili ani Tokio 2020

Trojnásobní olympijskí víťazi v C2 vodných slalomárov Pavol a Peter Hochschornerovci sa po bronze z Londýna 2012 túžia o dva roky pod piatimi kruhmi v Riu de Janeiro vrátiť na najvyšší stupienok. Uvedomujú si však, že už cesta do Brazílie nemusí byť jednoduchá.

05.05.2014 21:27
Peter a Pavol Hochschornerovci. Foto: ,
Peter a Pavol Hochschornerovci.
debata

„Domáca kvalifikácia bude veľmi intenzívna, pretože u nás máme veľa talentovaných pretekárov. Ak si vybojujeme miestenku, bolo by skvelé znova získať zlato. V našej disciplíne je množstvo mladých vyzývateľov a bolo by zaujímavé čeliť im. Pokúsime sa zúročiť naše skúsenosti,“ povedal Pavol Hochschorner pre web OH 2016.

Tridsaťštyriroční „Hochšíci“ majú o predmetnej juhoamerickej krajine dostatok poznatkov. „V Brazílii sme už boli tri razy a vždy sme sa tam cítili veľmi dobre. Naozaj sa nám tá krajina páči. Dokonca sme si osvojili miestnu zvyklosť pozývať kamarátov na grilovačky. Doma to robíme často,“ skonštatoval Peter Hochschorner.

Dvojičky nevylúčili, že v dianí zostanú až do olympijských hier 2020 v japonskom Tokiu: „Uvidíme, čo na to povedia naše telá, ale podaktorí postarší pretekári zostávajú aktívni, takže človek nikdy nevie,“ skonštatoval Peter.

debata chyba
Viac na túto tému: #OH 2020 #Rio 2016 #Pavol a Peter Hochschornerovci