Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Rio je na tom horšie ako Atény. Záložný plán neexistuje

Viceprezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) John Coates si nepamätá taký zlý stav, ako je ten, v ktorom sa nachádzajú prípravy na olympijské hry 2016 v Riu de Janeiro.

29.04.2014 10:04
Olymiáda, OH, Londýn, olympijské kruhy Foto:
Ilustračná snímka.
debata

A nehovorí iba do vetra či na základe sprostredkovaných informácií. Ako člen koordinačnej komisie navštívil Austrálčan dejisko podujatia šesťkrát. MOV bol podľa neho nútený k nevídaným krokom. Do organizačného výboru dosadil osvedčených odborníkov, ako napríklad stavebného projektového manažéra. Na Olympijskom fóre v Sydney Coates upozornil, že MOV musel zostaviť špeciálny štáb, pretože „situácia je kritická“, horšia ako v Aténach pred OH 2004. Niektoré športoviská sa ešte ani nezačali budovať, infraštruktúra výrazne mešká a mesto nerieši sociálne problémy.

„MOV siahol po viacerých nástrojoch, aké ešte nikdy doteraz nepoužil, ale zatiaľ neexistuje záložný plán. Počítame s Riom. Veľmi nás tamojšia situácia znepokojila. Nie sú pripravení v mnohých, mnohých oblastiach,“ netajil Coates, ktorý má skúsenosti s prípravami veľmi úspešných OH 2000 v Sydney a je šéfom koordinačnej komisie pre OH 2020 v Tokiu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rio de Janeiro #Rio 2016