Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rio je na tom horšie ako Atény. Záložný plán neexistuje

Viceprezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) John Coates si nepamätá taký zlý stav, ako je ten, v ktorom sa nachádzajú prípravy na olympijské hry 2016 v Riu de Janeiro.

29.04.2014 10:04
Olymiáda, OH, Londýn, olympijské kruhy Foto:
Ilustračná snímka.
debata

A nehovorí iba do vetra či na základe sprostredkovaných informácií. Ako člen koordinačnej komisie navštívil Austrálčan dejisko podujatia šesťkrát. MOV bol podľa neho nútený k nevídaným krokom. Do organizačného výboru dosadil osvedčených odborníkov, ako napríklad stavebného projektového manažéra. Na Olympijskom fóre v Sydney Coates upozornil, že MOV musel zostaviť špeciálny štáb, pretože „situácia je kritická“, horšia ako v Aténach pred OH 2004. Niektoré športoviská sa ešte ani nezačali budovať, infraštruktúra výrazne mešká a mesto nerieši sociálne problémy.

„MOV siahol po viacerých nástrojoch, aké ešte nikdy doteraz nepoužil, ale zatiaľ neexistuje záložný plán. Počítame s Riom. Veľmi nás tamojšia situácia znepokojila. Nie sú pripravení v mnohých, mnohých oblastiach,“ netajil Coates, ktorý má skúsenosti s prípravami veľmi úspešných OH 2000 v Sydney a je šéfom koordinačnej komisie pre OH 2020 v Tokiu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rio de Janeiro #Rio 2016