Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kličko nedal súperovi žiadnu šancu. Titul šampióna potvrdil rýchlym K.O.

Ukrajinský boxer Vladimir Kličko obhájil svoj titul majstra sveta v ťažkej váhe.

27.04.2014 00:18
Vladimir Kličko Foto: ,
Vladimir Kličko poslal definitívne svojho súpera na zem v piatom kole.
debata (68)

Austrálčana Alexa Leapaieho knokautoval v nemeckom Oberhausene v piatom kole a pripísal si 62. víťazstvo zo 65 zápasov v profesionál­nom ringu.

Tridsaťosemročný Kličko predĺžil svoju nadvládu v ťažkej váhe, v ktorej drží majstrovské pásy organizácií WBA, IBF, WBO a IBO. Zároveň ľahko uhájil svoju dlhoročnú neporaziteľnosť. Naposledy neuspel pred desiatimi rokmi v súboji s Američanom Lamonem Brewsterom v Las Vegas.

O štyri roky mladší Leapai, ktorý sa donedávna živil ako vodič nákladného auta, ukrajinského favorita príliš nepotrápil. Už v prvom kole sa o 15 centimetrov menší Austrálčan ocitol na zemi a ďalej schytával od Klička ranu za ranou, ktoré pritom väčšinou neboli nijako tvrdé. V piatom kole išiel rodák zo Samoy opäť k zemi. Pokúsil sa ešte pokračovať, ale vzápätí sa na podlahu ringu vrátil a rozhodca stretnutie ukončil.

„Nebolo to ľahké, myšlienkami som bol na Ukrajine. To, čo sa teraz deje v mojej vlasti, zamestnáva celý svet,“ povedal víťaz.

Pre Klička, ktorý boxoval už 25. zápas o titul majstra sveta, to bolo 52. víťazstvo ko v kariére. Po zápase mu aplaudovalo 12 tisíc divákov v hale a aj jeho brat Vitalij, ktorý prišiel z Kyjeva, kde sa v posledných mesiacoch angažuje v politickom boji na Ukrajine. Kvôli tomu ukončil kariéru a dal tým napospas titul majstra sveta organizácie WBC, ktorý by jeho súrodenec rád získal späť do rodiny.

O uvoľnený pás sa 10. mája v Los Angeles stretnú Kanaďan Berman Stiverne a Američan Chris Arreola. Víťaz zápasu by potom mal nastúpiť k zjednocovaciemu duelu proti Vladimirovi Kličkovi.

68 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Kličko