Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbal, hokej i paralympionici dostanú od štátu významnú podporu

Športové zväzy podpísali začiatkom marca s ministerstvom školstva dodatky k zmluvám o poskytnutí dotácie zo štátneho rozpočtu.

24.03.2014 12:06
peniaze Foto:
Ilustračné foto.
debata

Slovenský futbalový zväz, Slovenský zväz ľadového hokeja a Slovenský paralympijský výbor uzavreli začiatkom marca s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR dodatky k zmluvám o poskytnutí dotácie zo štátneho rozpočtu, na základe ktorých získajú významnú finančnú podporu na svoje činnosti a projekty.

Sumy podľa dodatkov zmlúv poputujú predovšetkým na štátnu športovú reprezentáciu a športovo-talentovanú mládež, ale aj na ďalšie účely. Slovenský futbalový zväz dostane podľa dodatku dohody s ministerstvom zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv 1 562 560 eur, na účet Slovenského zväzu ľadového hokeja pribudne 1 980 400 eur a Slovenský paralympijský výbor získa 1 165 460 eur, z ktorých časť použije na financovanie účasti športovcov na nedávnych zimných paralympijských hrách v Soči.

Podobné dodatky zmlúv podpísali začiatkom marca aj ďalšie športové federácie a zväzy, ich hodnota je však pod jeden milión korún.

debata chyba
Viac na túto tému: #dotácie #štát #sfz #SPV #SZĽH