Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Počas poslednej etapy som len nadával, priznal Jakeš

Pri svojom siedmom štarte na Rely Dakar došiel Ivan Jakeš tretíkrát do cieľa. Po 43. priečke z roku 2009 a vynikajúcom štvrtom mieste z vlaňajška sa tentoraz umiestnil na jedenástej priečke, len jednu pozíciu za vytúženou desiatkou. Napriek tomu, alebo práve preto, nebol v cieli príliš spokojný.

19.01.2014 17:50
Ivan Jakeš Foto: ,
Ivan Jakeš.
debata

„Keď spravíte dve hodiny chýb, nemôže to dopadnúť lepšie… Respektíve môže, ale to musíte mať kopec šťastia. A toho som mal tento rok menej ako vlani. Všetky chyby, ktoré som urobil, ma mrzia, inak bolo všetko v poriadku. Už sa veľmi teším domov,“ zhodnotil 40-ročný slovenský motocyklista svoje vystúpenie na 35. ročníku púštneho dobrodružstva pre svoju facebookovú stránku.

Z trinástich etáp sa päťkrát dostal medzi desať najlepších, doplatil však najmä na hodinovú penalizáciu v piatej etape za vynechanie kontrolného bodu (rovnakej chybe sa nevyhol ani Štefan Svitko). Nebyť nej, skončil by desiaty. V záverečný deň potvrdil jedenástym miestom svoje celkové umiestnenie.

„Organizátori vymysleli parádny systém,“ priblížil ironicky. „Išlo sa od najhoršieho po najlepšieho. Pred jazdcami z prvej desiatky bola desaťminútová pauza a každý šiel s trojminútovým odstupom. Keďže som bol jedenásty, tak som si užil predbiehanie desiatich alebo dvanástich súperov. Strašne sa tam prášilo. Veľký zážitok. Počas celej etapy som nadával,“ vysvetlil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rely Dakar #Ivan Jakeš