Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovský už zvládol Kriváň. Výzvou je Copacabana

Kanoista Alexander Slafkovský mení v zime pádlo za hokejku či lyže. Aj minulý piatok najskôr vyrazil v lyžiarkach v Žiarskej doline na Príslop, no večer už stál v obleku na javisku Slovenského národného divadla.

22.12.2013 15:40
Alexander Slafkovský Foto: ,
Alexander Slafkovský na vyhlasovaní Športovca roka 2013.
debata

„Sezóna mi vyšla a to, že som sa dostal do tejto elitnej spoločnosti je pre mňa veľká česť,“ vravel desiaty v ankete Športovec roka, ktorý si ako člen vodáckej hliadky prevzal ocenenie aj pre tretí najlepší kolektív.

Prvým vrcholom výnimočného roka bolo pre tridsaťročného Liptáka striebro na septembrových majstrovstvách sveta v Prahe-Troji, o pár týždňov neskôr sa stal otcom malého Alexa.

„Obe udalosti boli veľmi emotívne, ale nedajú sa asi porovnať. Na medailu som čakal štrnásť rokov, na syna deväť mesiacov. Ako som vravel, na krku mi viselo striebro, ale doma mám zlato,“ vysvetľoval Slafkovský.

Prípravu na novú sezónu začne vo februári v Saudskej Arábii, v marci sa chystá na tri týždne do Francúzska. „Chcem tam ísť aj s priateľkou Jelkou a malým, aby bola pohoda. Alex už by mal mať pol roka, máme väčšie auto a keby sa vyskytol nejaký problém, francúzsky rozumiem. Nerád by som vychovával syna cez skype. A verím, že ma rodinná pohoda povzbudí.“

Slafkovský túži po premiérovej olympijskej účasti, doma má však kvalitnú konkurenciu – veterána Michala Martikána, či Mateja Beňuša. „Rio a Copacabana je veľké lákadlo. Taký môj sen. Myslím, že v roku 2014 sa už začne lámať chlieb a každý si začne bude budovať svoju pozíciu.“

V zime je kanoista stabilným členom vodáckej hokejovej partie. Tri-štyrikrát do týždňa vykorčuľuje na ľad v brankárskej výstroji. Odreaguje sa aj v horách na skialpinistických lyžiach. „Za taký svoj naj výkon považujem Kriváň, ktorý som vyšliapal a zlyžoval. Riziko je pri skialpinizme vždy, nedokážete ho vylúčiť, ale viete ho znížiť skúsenosťami a výstrojou.“

Vo februári sa aj Slafkovský na pár dní zmení na fanúšika. „Zimnú olympiádu sa nenechám ujsť. Študoval som si kalendár, našťastie neuvidím akurát posledné dva dni,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Slafkovský