Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

"Kid" Kovács prehral so Šumenovom v 3. kole technickým k. o.

Slovenský boxer Tomáš Kovács po 23 víťazstvách utrpel prvú prehru v profesionálnom ringu. Tridsaťšesťročný rodák z Galanty nestačil v americkom San Antoniu v noci na nedeľu v prestížnom dueli o titul svetového šampióna v poloťažkej hmotnostnej kategórii organizácie WBA na Beibuta Šumenova.

15.12.2013 08:34
Tomáš Kid Kovács Foto: ,
Tomáš Kid Kovács na zemi po jednom z úderov Šumenova.
debata (12)

O šesť rokov mladší Kazach zvíťazil v treťom kole technickým k.o. a udržal si majstrovský opasok. Súboj bol vypísaný na 12 kôl a uskutočnil sa v hale Alamodome v rámci galavečera Danger Zone.

„Som unavený, ale cítim veľkú úľavu. Absolútne všetko zo mňa teraz opadlo. Bohužiaľ to nevyšlo, hoci som veľmi túžil a chcel zvíťaziť. Bola to obrovská šanca,“ uviedol po náročnom zápase Tomáš "Kid“ Kovács, ktorý napriek obrovskému úsiliu nedokázal ustáť nápor skúseného súpera a vybojovať si titul v jednej z najsilnejších organizácii profesionálne­ho boxu.

„Tomi“ začal dlhoočakávany duel aktívne, bol rýchly a snažil sa o útok na súpera. Šumenov naopak zastával nehybný postoj v ringu, z neho však adresoval slovenskému pästiarovi rýchle a tvrdé údery. Po jednom z nich na konci 1. kola Kovács padol na zem a rozhodca ho počítal. Druhé rátanie prišlo minútu pred záverom druhého dejstva – tiež po prudkom zásahu ľavačkou od Beibutova. Definitíva padla v spomenutom 3. kole: päť sekúnd pred jeho skončením sa ocitol „Kid“ opäť na podlahe v ringu, tentoraz po pravačke kazašského protivníka – a bolo rozhodnuté. Arbiter boj ukončil technickým k.o.

Pozrite si celý zápas medzi Kovácsom a Šumenovom

V 24. dueli okúsil Kovács prvú prehru, predchádzajúcich 23 (z nich bolo 14 pred časovým limitom) bolo v jeho prípade víťazných. V Las Vegas žijúci Šumenov absolvoval po súboji s „Tomim“ v profiringu dosiaľ 15 súbojov s bilanciou 14 víťazstiev (z toho 9 k.o.) – 1 prehra a zostal šampiónom WBA, ktorým je od januára 2010.

"Do prvého kola som vstupoval s veľkou energiou. Vedel som o súperovom tvrdom údere a snažil som sa byť rýchly a presný. Prvý úder od Šumenova, ktorý ma skolil na zem, bol pre mňa skutočne ťažký. Podarilo sa mi dostať z otrasu, ale prišlo druhé kolo a opäť silný zásah. To sa mi len ťažko predýchavalo. V treťom kole som už bol veľmi otrasený a bohužiaľ sa to pre mňa celé ukončilo. Som z toho celého smutný, že to nevyšlo,“ zhodnotil zápas T. Kovács.

Slovenský pästiar premiérovo ťahal v profiringu za kratší koniec. Stalo sa tak v zápase v texaskom San Antoniu, ktorý pred jeho začiatkom nazval „životným“. Súboj v USA prijal totiž ako obrovskú výzvu. „Teraz, keď sa spätne pozerám na to, koľko práce a úsilia som vložil do prípravy, príde mi to ľúto. Je to moja prvá prehra a sám si hovorím, že aj tá raz musela prísť. Nikto nie je predsa neporaziteľný. Na druhej strane som šťastný, že som dostal túto možnosť a mohol som stáť v tomto ringu. Bol to nesmierne ťažký boj, ale dal som do toho všetko. Chcem poďakovať najmä fanúšikom, ktorí pri mne stáli po celú tú dobu, dávali mi veľa energie a sily. Veľmi som chcel zvíťaziť a bojoval som aj za nich,“ uzavrel Tomáš Kovács.

Slovenský profiboxer by sa mal vrátiť z USA do svojej domoviny v pondelok 16. decembra podvečer.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš "Kid" Kovács