Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Orol Eddie chce zaletieť najďalej v kariére

Už nenosí okuliare s hrubými sklami ani fúzy, má dve deti a včera oslávil päťdesiatku.

05.12.2013 16:57
Michael Edwards Foto:
Michael Edwards
debata

Niekdajší skokan na lyžiach Michael Edwards sa stále udržuje vo forme a po takmer osemnástich rokoch sa chystá opäť na mostík. Na Nový rok by sa mal na pretekoch v rámci Turné štyroch mostíkov v Garmisch-Partenkirchene objaviť v úlohe predskokana.

Edwards, ironicky prezývaný Orol Eddie, vybudoval svoju slávu na neschopnosti dosiahnuť dôstojný výsledok. Tribúny šaleli, sotva vyliezol no mostík. Ľudia mu fandili, báli sa o neho. Na MS 1987 v Oberstdorfe i o rok neskôr na zimnej olympiáde v Calgary sa prezentoval jasne najslabšími pokusmi a štýlom pripomínajúcim padajúce vrece zemiakov.

Napriek tomu sa stal miláčikom publika. Do Calgary vycestoval s dlhom 7000 libier, myslel si, že ho bude splácať dvadsať rokov, no zvládol to za deň.

Edwardsov pokus na OH v Calgary

„Po hrách v Calgary som sa začal stretávať so známymi ľuďmi z oblasti šoubiznisu, s politikmi, filmovými hviezdami. Otvoril som si sieť obchodov s lyžiarskymi potrebami, vystupoval v televíznych šou po celom svete. Presúval som sa z koktejlu na koktejl súkromnými vrtuľníkmi, veľké reklamné spoločnosti si ma najímali na bláznivé prezentačné akcie,“ zaspomínal si jeden z najslávnejších športových klaunov pred desiatimi rokmi v rozhovore pre Pravdu.

Vo Veľkej Británii je Edwards aj po rokoch celebritou. Nedávno vyhral v televíznej šou Splash!, v ktorej osobnosti skákali z veže do vody. Zatancoval si tiež v súťaži Let's Dance, známej aj na Slovensku. Budúci týždeň odcestuje do nemeckého Seefeldu, kde bude trénovať a dvíhať si sebavedomie.

Tvrdí, že by rád zaletel k hranici 125 metrov, hoci v kariére skočil najviac 73,5 metra… „Keďže som podstúpil operáciu očí, na rozdiel od minulosti už vidím, kam sa mám z mostíka spustiť. To môže spôsobiť, že sa mi nebude chcieť,“ zažartoval si pre BBC Orol Eddie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Edwards