Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kubica na poslednom podujatí sezóny WRC. Tri dni - dve nehody

Piloti Volkswagenu Sébastien Ogier a Jari-Matti Latvala smerujú k dvojnásobnému triumfu v Britskej rely.

16.11.2013 17:41
Robert Kubica Foto: ,
Robert Kubica.
debata (1)

Francúzsky majster sveta Ogier kontroloval v tretej etape vedenie a na čele poradia drží 20-sekundový náskok pred fínskym tímovým kolegom. Belgičan Thierry Neuville z Fordu stráca na lídra minútu a 14 sekúnd, ale aj terajšie tretie miesto by mu stačilo k zisku titulu vicemajstra sveta pred Latvalom.

Druhú nehodu počas dvoch dní mal Poliak Robert Kubica. Bývalý pilot formuly 1, ktorého kariéru v kráľovskej automobilovej triede ukončila ťažká havária na rely v roku 2011, už v piatok skončil s citroënom na streche po jazdeckej chybe na klzkom povrchu. Do pretekov sa ráno vrátil, ale už v druhej skúške tretieho dňa sa opäť neudržal na trati.

Kubicova nehoda na Britskej rely.

"Myslím , že tam došlo k nedorozumeniu v rozpise. Tam, kde som mal brzdiť, som išiel stále naplno, a keď som uvidel zákrutu, bolo neskoro. Mali sme taký blackout v komunikácii, " povedal Kubica, ktorý po zisku titulu v nižšej triede WRC2 štartoval vo Walese s novým navigátorom Michelom Ferrarim z Talianska.

Na debut za volantom vozidla elitnej kategórie WRC tak nemôže spomínať v dobrom. „Bolo to tu pre mňa ťažké, stále nemám najazdených veľa kilometrov a zmenil som spolujazdca. Nemali sme tu toľko šťastia, ale to je súčasť tejto hry,“ povedal Kubica po neslávnom konci v premiérovej sezóne v MS rely.

V nedeľu je na programe posledných šesť rýchlostných skúšok tohto ročníka MS.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #WRC #rely wales #kubica #havárie