Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pocta pre Bartekovú. Pobeží s olympijským ohňom

Slovenská strelkyňa a členka Medzinárodného olympijského výboru Danka Barteková pobeží v úvode februára s ohňom pre zimné olympijské hry 2014 v Soči.

11.11.2013 13:18
Danka Barteková Foto:
Danka Barteková.
debata

Bronzová medailistka z olympijských hier 2012 v Londýne sa predstaví v záverečných dňoch štafety, olympijský oheň zapália v čiernomorskom letovisku 7. februára.

„Mala by som bežať medzi 4. až 7. februárom. Zatiaľ nemám žiadne bližšie informácie, ale je to až o tri mesiace. Viem len, že pobežím v regióne Soči. Bude to prvýkrát, čo sa zúčastním na behu s olympijským ohňom, nepodarilo sa mi to ani pri štafete po Slovensku. Mám radosť, že to zažijem,“ povedala Danka Barteková.

Na zimné olympijské hry do Soči pocestuje 29-ročná členka Strediska štátnej športovej reprezentácie ministerstva vnútra SR prvýkrát v pozícii členky komisie športovcov Medzinárodného olympijského výboru (MOV). V Rusku ju čakajú aj diplomatické povinnosti, zúčastní sa na zasadnutí pléna MOV. Ako členku komisie športovcov ju čaká tiež pobyt vo volebnej miestnosti, v ktorej budú vyberať zástupcov za zimné športy. Jej úlohou bude presvedčiť účastníkov ZOH, aby prišli voliť.

Barteková by najradšej zotrvala v Soči čo najdlhšie, ale neumožnia jej to tréning a strelecké povinnosti. „V tom čase sa nám začína sezóna. Možno sa s trénerom Jurajom Sedlákom dohodneme na ústupku, aby som zostala dlhšie. Zatiaľ viem, že v Soči strávim nevyhnutne dlhý čas. Budem na otváracom ceremoniáli, zasadnutí MOV a pár dní budem pracovať pre komisiu športovcov. Mali by mi ostať aspoň jeden až dva dni na pozretie si športovísk a súťaží. Prvýkrát ako diváčka uvidím zimné olympijské hry a bude to určite niečo iné ako pred televíznou obrazovkou,“ doplnila Danka Barteková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Olympijský oheň #Soči 2014 #barteková