Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Desivá havária Franchittiho: Šampión IndyCar si zlomil stavce a členok

Dva stavce a pravý členok si zlomil škótsky automobilový jazdec Dario Franchitti pri desivej nehode v poslednom kole nedeľňajších pretekov zámorského formulového seriálu IndyCar v Houstone.

07.10.2013 10:08
Franchitti, vrak, nehoda, houston Foto: ,
Zdemolovaný monopost Daria Franchittiho.
debata

Trojnásobný víťaz legendárneho podujatia 500 míľ Indianapolis utrpel takisto otras mozgu a bol prevezený do nemocnice na pozorovanie. S poranenou chrbticou na operáciu nemusí ísť.

Desivá nehoda Daria Franchittiho.

Franchitti sa v záverečnom okruhu Grand Prix Houstonu dostal do kolízie s vozidlom bývalého pilota formuly 1 Japonca Takumu Sata, ktorý ho vymrštil do ochrannej bariéry. Monopost štyridsaťročného Škóta bol úplne zdemolovaný a letiace trosky zranili trinásť divákov. Väčšinu z nich ošetrili na mieste, dvaja odišli do nemocnice.

Sato a Venezuelčan EJ Viso, ktorý prišiel ako prvý na miesto nehody a narazil do Japoncovoho vozu, vyviazli bez zranení.

Franchitti bol celý čas pri vedomí. "Hovorí. Bolí ho trochu členok a chrbát, ale je ok, " povedal v televíznom rozhovore Chip Ganassi, majiteľ stajne, za ktorú štvornásobný šampión IndyCar jazdí. Preteky v Houstone vyhral Austrálčan Will Power pred Novozélanďanom Scottom Dixonom, ktorý sa pred finálovými pretekmi v kalifornskej Fontane dostal do čela šampionátu.

debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #houston #Franchitti #Indycar