Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelý rok, ale siedme miesto sa mladíkom z K4 málilo

Chlapci už vedia, ako jazdia chlapi. Slovenský štvorkajak s mladou posádkou sa na MS v Duisburgu medzi ostrieľanými borcami nestratil.

01.09.2013 19:29
Štvorkajak Foto:
Mladý štvorkajak v Duisburgu nesklamal.
debata

Kvarteto Marek Krajčovič, Matej Michálek, Gábor Jakubík a Viktor Demin dopádlovalo vo finále na siedmom mieste.

„Chceli sme skončiť do šiesteho miesta. Momentálne máme na toto,“ vravel najstarší zo štvorice Jakubík. Štvorkajak má za sebou náročný, ale skvelý rok. Pred Duisburgom triumfoval na svetovom i európskom šampionáte pretekárov do 23 rokov. „S takouto sezónou musím byť spokojný, veď na seniorskom šampionáte sme pôvodne ani nemali štartovať,“ dodal Šamorínčan.

Siedma pozícia sa málila aj Krajčovičovi. „Vydali sme na trati zo seba všetko, dokázali sme aj zrýchliť. Čakal som však lepšie umiestenie. V rozjazde si ešte niekto dovolí taktizovať, ale vo finále idú všetci na stodvadsať percent. A súperi šli skutočne dobre, v druhej časti trate nám trochu ušli.“

Najviac sklamaný i kritický bol Michálek. „Myslím, že sme mali na viac. Ak by nám vyšla jazda, pomýšľal som aj na tretiu priečku. Chalani vraveli, že sme šli dobre, ale mne sa to príliš nepáčilo. U seniorov platí, že to rozbalia až vo finále. My sme to v Duisburgu rozbalili už v rozjazde. Ak by sme nešli na juniorské MS v Kanade, v Duisburgu by sme dopadli lepšie.“

Mladí kajakári už upierajú zrak do brazílskeho Ria de Janeiro, kde sa v roku 2016 uskutočnia olympijské hry. „Máme ešte tri roky, aby sme dozreli – fyzicky i psychicky. Na takýchto pretekoch musíme zbierať cenné skúsenosti,“ dodal líder lode Jakubík.

Minidotazník členov štvorkajaka

Akému športu by ste sa venovali, keby ste nepádlovali v kajaku?

Gábor Jakubík: Bol by som plavec. Plávanie ma baví, aj v zime v rámci prípravy.
Viktor Demin: Tým, že som z Komárna, kde majú úspech vodné športy, tak možno vodnému pólu. Otec bol hokejový brankár, ale ja som to ani neskúšal.
Matej Michálek: Určite by som hral hokej. Bývam blízko zimného štadióna a rád ho vo voľnom čase aj hrám.
Marek Krajčovič: Bavia ma rôzne športy. V Turni hrám občas futbalovú dedinskú ligu.

Akú máte prezývku?

Gábor Jakubík: Simpson. Podľa Barta Simspona z kresleného seriálu. Mal som desať rokov, keď som sa začal venovať kanoistike. Raz, keď som prišiel na tréning, stáli mi vlasy a starší pretekári si ma hneď doberali, že vyzerám ako Bart Simpson. Odvtedy sa to so mnou vezie.
Viktor Demin: Demčo, podľa otca.
Matej Michálek: Viki podľa otcovej firmy, ale keďže máme v lodi Viktora, chalani mi vravia Maťo.
Marek Krajčovič: Krajčo, ale chalani ma volajú Marek.

Ktoré predmety ste v škole obľubovali a ktoré nie?

Gábor Jakubík: Mal som rád telesnú výchovu a veľkú prestávku. Neznášal som fyziku a chémiu.
Viktor Demin: Nebol som nejaká hlavička, ale vždy som sa snažil učiť. Nosil som domov jednotky a dvojky. Obľúbený bol asi dejepis a nemusel som chémiu.
Matej Michálek: Bavil ma zemepis a nemal som rád slovenčinu.
Marek Krajčovič: Kým som chodil do školy pravidelne, bol som dobrý v matematike.

debata chyba
Viac na túto tému: #Duisburg #štvorkajak