Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rýchla Jamajčanka v súkromí predlžuje vlasy

V roku 2008 jej zavesili na krk olympijské zlato. Ako vôbec prvej žene z Karibiku, ktorá vyhrala najkratší šprint na olympijskom vrchole. Odvtedy jej neznela štátna hymna na veľkom podujatí iba raz.

13.08.2013 17:18
Shelly-Ann Fraserová-Pryceová Foto: ,
Jamajčanka Shelly-Ann Fraserová-Pryceová zaujala v Moskve nielen suverénnym víťazstvom na 100 m, ale aj s ružovým príčeskom.
debata

Pred dvoma rokmi na svetovom šampionáte v Dägu bola štvrtá. Inak samé víťazstvá. Jamajčania sa smejú, že Shelly-Ann Fraserová-Pryceová je niečo ako Bolt v ženskom vydaní.

Napriek tomu, že ona je o 43 cm nižšia ako jej slávnejší krajan, v počte zlatých medailí v behu na 100 m sa mu už vyrovnala. Obaja sú dvojnásobní olympijskí víťazi aj dvojnásobní majstri sveta. Najnovšie obaja ovládli majstrovskú stovku v Moskve. Fraserová-Pryceová zvíťazila vo výkone roka 10,71. Druhej v poradí Murielle Ahoureovej z Pobrežia Slonoviny nadelila 22 stotín sekundy, čo je najvyšší náskok zlatej pred striebornou v histórii majstrovstiev sveta. Útla Jamajčanka s prezývkou "vrecková raketa“ zvíťazila spôsobom štart – cieľ. Nik nemohol ani v jednom momente zapochybovať o jej prvenstve.

"Nechcela som sa zbytočne rozptyľovať. Snažila som sa čo najviac vyťažiť zo štartu. Je to moja silná stránka,“ uviedla 26-ročná šampiónka pre Jamaican Observer.

Víťazka zaujala okrem rýchlych nôh aj dlhými vlasmi s ružovým príčeskom. Nie je náhoda, že chce upútať pozornosť aj týmto spôsobom. Pred dvoma mesiacmi si v jamajskej metropole Kingston otvorila obchod, v ktorom ponúka ženám možnosti, ako si čo najkrajším spôsobom predĺžiť vlasy a tiež návod ako sa o ne starať.

"Ponúkame rôzne typy vlasov – na peruánsky, brazílsky alebo aj kambodžský spôsob. Jamajské ženy chcú vyzerať zaujímavo, tak im dávame na výber. Nechceme, aby to vyznievalo len ako tvrdý biznis. Snažíme sa poradiť, aký typ vlasov najviac vyhovuje štýlu a osobnosti konkrétnej ženy. Naším heslom je elegantný vzhľad za dostupnú cenu,“ povedala Fraserová-Pryceová v rozhovore pre The Gleaner.

Na otázku, kto ju v obchode zastupuje, keď práve trénuje alebo súťaží na majstrovstvách sveta, s úsmevom odpovedala: "Aj na diaľku sa snažím podieľať na chode biznisu. Mám skvelého manžela, ktorý odtiahne veľa práce. Ale aj ďalší ľudia v mojom okolí pracujú veľmi zodpovedne na tom, aby servis zákazníkom fungoval zo dňa na deň lepšie.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Shelly-Ann Fraserová-Pryceová