Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na obrazovkách bude viac atraktívneho športu

Televízni športoví fajnšmekri si prídu na svoje. Slovenské stanice ponúknu v najbližšom čase atraktívne futbalové súboje z európskych i svetových trávnikov, prestížne zámorské súťaže, ale aj domáce ligy.

13.08.2013 08:00
FC Chelsea, Fernando Torres, Scott Parker Foto: ,
Na staniciach Slovak Sport TV budú môcť sledovať diváci prenosy z anglickej Premier League. Momentka je zo zápasu Chelsea - Tottenham.
debata (4)

Viac športu bude na obrazovkách aj vďaka vzniku nových špecializovaných športových kanálov. K Digi Sportu pribudne dvojka a Digi Liga majstrov 1 a Digi Liga majstrov 2 a okrem Slovak Sport TV už vysiela aj Slovak Sport TV 2 a od septembra aj Slovak Sport TV 3.

Stanice Slovak Sport TV ponúknu exkluzívne prenosy z anglickej futbalovej Premier League. Jeden vybraný zápas kola si diváci budú môcť naladiť na prvom okruhu Slovak Sport TV, ostatné na Slovak Sport TV 2. Jednotka sa dá naladiť u väčšiny operátorov vrátane najrozšírenejšieho Skylinku, naopak dvojka je dostupná len v ponuke Magio (do konca roku 2013 v základnej ponuke zadarmo) a pribudne na Digi TV.

"Okrem Premier League bude ďalším ťahákom ženský tenis WTA Premiere, zo slovenských paluboviek ponúkneme basketbal, volejbal či hádzanú,“ povedal pre Pravdu riaditeľ Slovak Sportu Róbert Greguš. V septembri začne vysielať Slovak Sport TV 3, ktorá poteší divákov aj zápasmi kanadsko-americkej NHL. "Pôjde o tri zápasy týždenne a kompletné play off, ale len na území Slovenska. Všetky ostatné práva máme zakúpené pre Česko a Slovensko,“ dodal Greguš.

Na staniciach Digi Sport bude dominovať futbal. Okrem najvyššej talianskej, francúzskej a slovenskej Corgoň ligy i Liga majstrov alebo kvalifikácia ME 21. "Po dohode s ÚLK a UFA Sports vyberáme dva zápasy z kola podľa atraktivity a vývoja v jednotlivých kluboch či aktuálnej tabuľky,“ povedala marketingová manažérka Digi Sport Adriana Hosťovecká.

Liga majstrov pôjde na stanici Digi Sport 2, ako aj na špecializovaných kanáloch Digi Liga majstrov 1 a 2, ktoré budú takisto v ponuke Magio TV a neskôr na Magio Sat a Digi TV.

O najprestížnejšiu európsku futbalovú súťaž neprídu ani diváci RTVS, ktorá má právo prvého výberu duelu a Ligu majstrov odvysiela vždy v stredu večer. Vo štvrtok sa fanúšikovia môžu tešiť na Európsku ligu UEFA. „Medzi naše najväčšie ťaháky na obrazovkách v najbližších dvanástich mesiacoch budú patriť ešte majstrovstvá sveta vo futbale v Brazílii, majstrovstvá sveta v hokeji v Bielorusku, Tour de France a všetky športové súťaže zimnej olympiády v Soči s výnimkou hokeja,“ uviedol tímlíder športovej redakcie Ján Hudok.

Olympijský hokej mužov i žien odvysiela vôbec prvýkrát na Slovensku komerčná televízia – Markíza. Spolu s kanálom Dajto bude vysielať aj kvalifikáciu a preteky formuly 1, druhá spomínaná stanica bude pokračovať vo vysielaní kvalifikačných duelov slovenskej reprezentácie o účasť na MS 2014 vo futbale.

Zápasy bratislavského Slovana v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) ponúknu fanúšikom stanice Sport 1 a Sport 2 HD. Okrem toho si priaznivci môžu vychutnať v každom kole aj súboje ďalších tímov. V ponuke má stanica aj niekoľko futbalových súťaží. Najzaujímavejšia je španielska Primera división, atraktívne zápasy sa však hrajú aj v holandskej či škótskej lige. Z reprezentačného futbalu disponuje Sport 1 a Sport 2 právami na zápasy Nemecka a Španielska v kvalifikácii MS 2014.

Nemeckú futbalovú bundesligu opäť vysiela druhý program Eurosportu. „Z každého kola prinesieme už v piatok pravidelný magazín a následne predrkm v podobe priameho prenosu z druhej bundesligy. Po ňom bude nasledovať priamy prenos z najvyššej nemeckej súťaže,“ uviedol pre Pravdu Petr Nejedlý z českej redakcie Eurosportu. V sobotu a v nedeľu ponúkne stanica naživo po dva zápasy z bundesligy, v nedeľu aj kompletný zostrih zo všetkých súbojov aktuálneho kola.

Zatiaľ nie je jasné, ktorá televízia bude vysielať prenosy z hokejovej Tipsport extraligy. Záujem majú RTVS i Slovak Sport TV, v hre je stále aj Sport 1.

zväčšiť Foto: Pravda
infografika, športové hity televíznych staníc
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Televízia #športové prenosy