Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na MS do Moskvy pôjde jedenásť slovenských atlétov

Na majstrovstvách sveta v atletike v Moskve (10. - 18. 8.) bude štartovať 11 slovenských reprezentantov - 6 mužov a 5 žien.

29.07.2013 14:40
chôdza Tóth Foto:
V Moskve nebude chýbať ani chodec Matej Tóth.
debata

Nomináciu schválil v pondelok výkonný výbor Slovenského atletického zväzu (SAZ) na svojom bratislavskom zasadnutí.

V nominácii nie je nijaké prekvapenie, do Moskvy cestujú všetci, ktorí splnili požadované kritériá a sú zdravotne v poriadku. Vyjasnili sa aj disciplíny chodcov, Matej Tóth i Dušan Majdán absolvujú v ruskej metropole len preteky na 50 km, hoci majú splnené limity aj pre štart na dvadsiatke.

Jediný nováčik vo výprave je šprintér Adam Závacký, na svoj už piaty svetový šampionát sa zasa chystajú trojskokanka Dana Velďáková a chodec Matej Tóth. Prvý raz od debutu v Seville v roku 1999 chýba v slovenskej výprave kladivár Libor Charfreitag, ktorému sa po zdravotných problémoch nepodarilo splniť limit.

„Nominačné kritérium splnili aj maratónkyňa Katarína Berešová a chodec Miloš Bátovský, no v nominácii chýbajú. Katka sa vzhľadom na tréningový výpadok po februárovom zranení vzdala možnosti štartovať v Moskve a Miloš Bátovský, ktorý mal tiež limit z minulého roka, ukončil atletickú kariéru,“ vysvetlil predseda trénerskej komisie Slovenského atletického zväzu (SAZ) a zastupujúci šéftréner Martin Pupiš.

Uvažovalo sa aj o žiadosti na voľnú kartu pre víťaza Svetovej univerziády v behu na 400 m prekážok Martina Kučeru, ktorému k B-limitu chýbalo 19 stotín, no táto iniciatíva (s malou šancou na úspech) sa napokon nedotiahla do konca.

Pred moskovským šampionátom sa uskutoční kongres Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF), na ktorom budú SAZ zastupovať predseda Peter Korčok a sekretárka zväzu pre zahraničie Anna Kirnová. Šéfa zväzu neskôr v Moskve vystrieda generálny sekretár SAZ Pavol Swiec. Na kongrese IAAF ocenia bývalú predsedníčku zväzu Máriu Mračnovú, ktorá dostane striebornú medailu IAAF za dlhodobú a záslužnú činnosť v prospech atletiky.

Nominácia SR na MS v atletike v Moskve (10. – 18. 8. 2013):

MUŽI:
Adam Závacký (Slávia STU Bratislava, 100 m)
Jozef Repčík (Spartak Dubnica n/V., 800 m)
Marcel Lomnický (AC Stavbár Nitra, kladivo)
Anton Kučmín (VŠC Dukla B. Bystrica, 20 km chôdza)
Matej Tóth (VŠC Dukla B. Bystrica, 50 km chôdza)
Dušan Majdán (VŠC Dukla B. Bystrica, 20 km chôdza)

ŽENY:
Jana Velďáková (VŠC Dukla B: Bystrica, diaľka)
Dana Velďáková (VŠC Dukla B: Bystrica, trojskok)
Martina Hrašnová (VŠC Dukla B: Bystrica, kladivo)
Mária Czaková (VŠC Dukla B: Bystrica, 20 km chôdza)
Mária Gáliková (VŠC Dukla B: Bystrica, 20 km chôdza)

debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #atletika #MS #slováci #nominácia