Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sekera prišiel do Tatier už ako hráč Caroliny

Skoro ráno mu zazvonil telefón a tam sa ozval niekto po anglicky. Ten niekto bol generálny manažér Buffala a oznámil mu, že ho práve vymenili do Caroliny. Hokejista Andrej Sekera zažil svoju prvú výmenu v NHL v kariére.

01.07.2013 21:16
Andrej Sekera Foto: ,
Andrej Sekera
debata

"Najprv mi volali z Buffala a potom aj z Caroliny. Vypočul som si to a ešte si na tri hodinky ľahol. Potom som normálne vstal a šiel na tréning do Banskej Bystrice,“ komentoval 27-ročný obranca.

Rodák z Bojníc sa na ľade vie poriadne rozparádiť, ale v súkromí je skôr pokojný typ. Len tak s ním niečo nepohne. Ako zareagoval na vynútený odchod z Buffala, kde odohral sedem sezón?

"Som flegmatik. Iba som sa poďakoval Buffalu aj Caroline. Je to biznis. Keď ma chcú vymeniť, tak ma vymenia. Stalo sa a ja verím, že v tíme Caroliny budem podávať dobré výkony. Majú mladé mužstvo s ofenzívnym štýlom a technicky zdatných hokejistov,“ vravel strieborný medailista z MS 2012 v Helsinkách.

Sekera bol jedným z 27 hokejistov, ktorí prijali pozvánku na Olympijské hokejové leto do Vysokých Tatier. Ide o širší výber reprezentantov, ktorí by sa mali popasovať o nomináciu na zimné olympijské hry v Soči. Najbližšie tri dni ich však nečaká naháňanie kondície ani puku. Hokejisti budú spoločne spoznávať slovenské veľhory, zahrajú si futbal s internacionálmi a tiež si dajú tenisový turnaj vo štvorhre.

"Trochu ťažšie sa nám hľadal termín, lebo už o pár dní sa hráči z KHL musia presunúť do svojich klubov. Tiež nevieme ovplyvniť úspešnosť slovenských hokejistov v zámorí, ale sme radi, že sa im darilo. S tými, ktorí si zahrali finále o Stanleyho pohár, sa budeme musieť stretnúť individuálne,“ informoval reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek.

Okrem trojice finalistov Stanleyho pohára (Handzuš, Marián Hossa, Chára) do Horného Smokovca z rôznych dôvodov nedorazili Ľubomír Višňovský, Miroslav Šatan, Tomáš Záborský, Jaroslav Halák, Peter Budaj či mladík Marko Daňo. O posledne menovaného prejavil v drafte NHL záujem tím Columbus Blue Jackets, kde sa môže stať spoluhráčom útočníka Mariána Gáboríka.

"Je to dobrý výber pre Columbus aj hráča. Má väčšiu šancu, ako keby si ho vybral niektorý z tímov, ktoré už majú svoje súpisky hotové. Myslím si, že Marko má potenciál a môže sa chytiť v NHL. Výhodu má v tom, že už má niečo odohrané medzi mužmi, hoci v zámorí to je trochu iný hokej,“ prognózuje Gáborík.

Teší sa na Lomničák, futbal a guláš

Bolo už niekoľko minút po oficiálnom začiatku hokejového leta, keď do Grandhotela Bellevue konečne dorazilo aj trio Trenčanov. Marián Gáborík, Tomáš Kopecký a Branko Radivojevič sa nechali doviezť do Horného Smokovca autom z Popradu, kam sa premiestnili letecky z Trenčína.

"Let bol v poriadku, veď je pekné počasie,“ smial sa Gáborík. A ako sa teší na najbližšie tri dni v Tatrách so spoluhráčmi z reprezentácie? "Nie je to prvý raz, čo sa takto stretávame v olympijskej sezóne. Verím, že počasie vydrží a niečo z tých Tatier aj uvidíme. Na Lomnickom štíte som ešte nebol, ale teším sa aj na zábavu pri futbale a guláš,“ povedal pred zástupcami médií 31-ročný rýchlik na korčuliach.

debata chyba