Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovenský express vyhral etapu na Tirreno - Adriatico, zdolal Cavendisha

Slovenský cyklista Peter Sagan sa stal víťazom piatkovej 3. etapy pretekov Tirreno - Adriatico, ktorá viedla z Indicatore do Narni Scalo a merala 190 km.

08.03.2013 16:56
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (7)

Dvadsaťtriročný Žilinčan zvládol skvele v daždivom počasí finiš, vyviezol sa za súpermi a nastúpil 100 m pred cieľom. V šprinte odsunul Sagan na ďalšie priečky Marka Cavendisha z Veľkej Británie a Andrého Greipela z Nemecka.

Peter Sagan nechal za sebou aj Marka Cavendisha. Foto: SITA, Gian Mattia D'Alberto
Peter Sagan Peter Sagan nechal za sebou aj Marka Cavendisha.

Lídrom Tirreno – Adriatico zostal naďalej Cavendish z tímu Omega Pharma-Quick Step.

Peter Sagan si vybojoval za etapové prvenstvo prvých šesť bodov do svetového rebríčka UCI v tejto sezóne. Jazdec tímu Cannondale dosiahol štvrté víťazstvo v roku 2013. V piatok sa rozhodovalo v koncovke, aj keď počas etapy a najmä v jej závere nebola o nástupy núdza. Napokon si to medzi sebou rozdali elitní šprintéri.

Peter Sagan s víťazným gestom na... Foto: SITA, Gian Mattia D'Alberto
Peter Sagan Peter Sagan s víťazným gestom na Tirreno-Adriatico.

„Musím sa poďakovať všetkým tímovým kolegom za skvelú prácu počas celej etapy,“ povedal v prvej reakcii pre talianske médiá Sagan, ktorý sa v celkovom poradí posunul na 6. miesto. V sobotu čaká na pelotón náročná 173 km dlhá etapa z Narni Scalo do Prati di Tivo.

3. etapa (Indicatore – Narni Scalo, 190 km): 1. Peter Sagan (SR) Cannondale, 2. Mark Cavendish (V. Brit.) Omega Pharma-Quick Step, 3. André Greipel (Nem.) Lotto Belisol, 4. Gerald Ciolek (Nem.) MTN-Qhubeka, 5. Matthew Harley Goss (Aus.) Orica-GreenEdge, 6. Davide Cimolai (Tal.) Lampre-Merida všetci čas ako víťaz

Petra Sagana dekorovali miestne krásavice. Foto: SITA, Gian Mattia D'Alberto
Peter Sagan Petra Sagana dekorovali miestne krásavice.
7 debata chyba