Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pri nehode v Daytone desiatky zranených divákov

Sobotňajšie otváracie preteky sezóny zámorskej motoristickej značky NASCAR s kategóriou Nationwide Series na ovále v Daytona Beach na Floride poznačila nehoda v poslednom kole, pri ktorej utrpeli zranenia desiatky divákov. Viedla k nim havária Kyla Larsona v záverečnom kole, pri ktorej poodlietali do hľadiska trosky rozbitého automobilu.

24.02.2013 10:45
Kyle Larson Foto: ,
Havária Kyla Larsona v seriáli NASCAR Nationwide Serie v Daytona Beach.
debata

Prezident Daytona International Speedway Joie Chitwood konkretizoval, že ošetrenie potrebovalo 28 návštevníkov – 14 previezli do miestnej nemocnice, o rovnaký počet sa postarali lekári v zdravotnom stredisku priamo v areáli. Na tlačovej besede približne tri hodiny po incidente odmietol Chitwood komentovať informácie, že vo dvoch prípadoch ide o vážnejšie indispozície. Samotný Larson vyviazol bez ujmy. Po skoršej havárii hospitalizovali Michaela Annetta s narazeným hrudníkom.

Pozrite si haváriu v Daytona Beach

Viaceré médiá referovali, že počet zranených prekročil tri desiatky. Podľa ESPN utrpela jedna osoba zranenia hlavy a 14-ročný divák údajne mal závažné, ale nie život ohrozujúce úrazy. V nedeľu je na programe 55. ročník Daytona 500 elitného okruhu NASCAR Sprint Cup. Organizátori vyhlásili, že stihnú pripraviť trať vrátane poškodených bezpečnostných bariér a plota.

„Pozrel som sa do spätného zrkadla a boli to najhoršie výjavy, aké som zažil v mojej kariére,“ skonštatoval víťaz sobotňajších pretekov Tony Stewart. „Inštalované zábrany v zásade vydržali, splnili svoju úlohu. Z tejto nehody si môžeme zobrať niektoré ponaučenia pri zvyšovaní bezpečnosti. Udalosť podrobíme rozboru a skúsime pri ochrane publika zájsť ešte ďalej,“ vyhlásil viceprezident NASCAR Steve O´Donnell.

debata chyba