Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan žiaril na hollywoodskej prezentácii Cannondalu

V hollywoodskom štýle predstavili počas uplynulého víkendu cyklistov tímu Cannondale Pro Cycling pre sezónu 2013. A vo veľkej miere aj v "saganovskom".

14.01.2013 14:03
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata

Generálny manažér zoskupenia s novým názvom, ale tradičnou „kanárikovou“ farbou dresov Bob Burbank pochopil, akým fenoménom sa stáva vo svete slovenská cyklistická kométa, a stavil na to, čo Sagan ponúkol na vlaňajšej Tour de France – zábavu. Pár dní po slávnostnom zverejnení nominácií na ceny americkej Akadémie filmových umení a vied defilovali cyklisti Cannondale v sále hollywoodskeho štúdia Paramount. Pred budovu ich priviezla limuzína hammer a odtiaľ potom kráčali ako celebrity po čiernom koberci. Najväčší aplauz publika zožal práve Peter Sagan, jeden zo štyroch kapitánov spolu s Ivanom Bassom, Eliou Vivianim a Morenom Moserom.

Pozrite si oficiálny trailer tímu

Prezentácia bola súčasťou štvordňového kempu v Los Angeles. Predstavili sa na ňom tiež nováčikovia Lucas Sebastián Haedo, Cameron Wurf, Matthias Krizek, Guillaume Boivin, Brian Vandborg, Michel Koch, Alessandro De Marchi a Narijuki Masuda. Súčasťou zostavy je aj mladší brat Petra Sagana Juraj.

Po 14 rokoch z názvu družstva vypadli plynári z talianskeho Liquigasu, záštitu na nasledujúce tri roky prevzal americký výrobca bicyklov Cannondale. „Myslím si, že nejde ani tak o to, z ktorej krajiny naši cyklisti pochádzajú, je to viac o tom, či ich DNA sedí našej kultúre. Verím, že spolu máme možnosť zmeniť cyklistiku. Potrebujeme na to mladosť a zmenu smerovania. Títo chlapci spĺňajú všetky predpoklady,“ naznačil filozofiu tímu Burbank pre cyclingnews.com.

Petrovi Saganovi je šitá na mieru. Supertalent zo Žiliny si na prezentácii dokonca prevzal cenu za najlepší etapový finiš – napodobňovanie filmového Forresta Gumpa, čo len svedčí o tom, že v tíme panuje dobrá nálada. „Všetci sme pripravení dokázať pre Cannondale Pro Cycling v nasledujúcej sezóne veľké veci. Cítim, že v družstve vládne veľké nadšenie a odhodlanie, mohol by to byť výborný rok. Cyklistika je moja vášeň a tiež príležitosť spraviť nejakú šou. V sedle bicykla SuperSix EVO chcem fanúšikom predviesť ďalšie parádne výkony,“ cituje Petra Sagana oficiálna stránka cannondale.com.

Skúsený Ivan Basso opäť raz pripomenul, že mladíci v tíme mu vlievajú novú krv do žíl. Na otázku, či si vie predstaviť Petra Sagana v drese lídra Tour de France, odpovedal, že v Slovákovom prípade nič nie je nemožné: „Nikdy som nevidel jazdca ako on. Úplné zviera.“

Pre Cannondale Pro Cycling sa súťažná sezóna začne 20. januára účasťou na austrálskych pretekoch Tour Down Under.

debata chyba