Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Armstrong stále mlčí o obvineniach

Bývalý americký cyklista Lance Armstrong sa snažil prežiť štvrtok ako bežný deň. Médiá ho po zverejnení vyšetrovacej správy Americkej antidopingovej agentúry (USADA) v stredu označili za najväčšieho klamára v dejinách svetového športu.

12.10.2012 11:02 , aktualizované: 13:36
Lance Armstrong Foto:
Lance Armstrong.
debata (5)

Armstrong mal systematicky dopovať a s pomocou lekárov počas kariéry podvádzať pred dopingovými kontrolami. K správe sa doteraz nevyjadril. Vo štvrtok navštívil kanceláriu nadácie Livestrong na podporu boja s rakovinou, kde hovoril o detailoch víkendových akcií a plánoval so zamestnancami rok 2013.

O programe informoval Armstrong na sociálnej sieti Twitter. Jeho nadácia Livestrong už dostáva v týchto dňoch mnohé odozvy na zverejnený spis. Mnohí podporujú doteraz sedemnásobného víťaza Tour de France, ďalší ho odsudzujú. Podľa šéfa nadácie Douga Ulmana sa v ústredí počas Armstrongovej návštevy nehovorilo o posledných udalostiach. Britské cyklistické hviezdy Bradleyho Wigginsa a Chrisa Hoya šokovali odhalenia voči Lanceovi Armstrongovi. Podľa Britov nejde zo strany Americkej antidopingovej agentúry vykonštruované obvinenia voči sedemnásobnému víťazovi Tour de France. Wiggins mal voči Armstrongovi podozrenie už v minulosti, ale veril v jeho nevinu, keďže všetky dopingové testy mal Američan negatívne. Súčasného držiteľa koruny na Tour de France prekvapil rozsah obvinení zo strany USADA.

Wigginsa a Hoya šokovali odhalenia proti Armstrongovi

=====

„Dôkazy sú nezvratné. Svedčilo voči nemu množstvo ľudí. Niečo podobné som nečakal. Rozhodne to nie je jednostranná záležitosť. Som už dlho v profesionálnej cyklistike a viem, aké je náročné vyhrať Tour de France. Dobre som tušil, čo mohlo byť za Armstrongovými úspechmi,“ priznal Wiggins, ktorý sa tento rok stal aj víťazom olympijskej časovky.

Podľa Brita sa cyklisti v súčasnom pelotóne snažia o čistotu športu. „Ako víťaz Tour de France budem bojovať za čistotu nášho športu,“ uviedol Wiggins.

Najdekorovanejšieho britského olympionika Hoya rozosmutnili posledné odhalenia. Armstrong bol inšpiráciou pre celú generáciu. „Je to depresívne, pretože všetky tie jeho knihy a kariéra inšpirovali ľudí s rakovinou a jeho a nadácia urobila množstvo pozitívnych vecí. Teraz si komunita musí nájsť nového lídra,“ povedal Hoy.

5 debata chyba