Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blesk Sagan vyhral 1. etapu Okolo Švajčiarska!

Slovenský cyklista Peter Sagan sa stal víťazom úvodnej etapy na pretekoch Okolo Švajčiarska. Dvadsaťdvaročný Žilinčan bol najrýchlejší na 7,3 km dlhej trati v uliciach Lugana.

09.06.2012 17:42
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan a jeho sladká "odmena" za víťazstvo.
debata (6)

Nedeľňajšiu 2. etapu z Verbanie do Verbier (218,3 km) absolvuje Peter Sagan v žltom tričku vedúceho pretekára. Slovenský jazdec dosiahol o štyri sekundy lepší čas ako druhý Fabian Cancellara zo Švajčiarska.

Peter Sagan na trati. Foto: SITA
Peter Sagan Peter Sagan na trati.

„Prológ vo Švajčiarsku som išiel už po tretí raz. Najskôr v premiére som skončil štvrtý a vlani som bol už tretí. Vedel som, že mi tento okruh celkom vyhovuje, že môžem aj uspieť. Vedel som dobre aj to, že mojim najväčším súperom bude vlaňajší víťaz, domáci jazdec Cancellara. Od rána v Lugane pršalo. Dopoludnia som sa vybral na trať, urobil som si štyri okruhy za dažďa a dobre som si premeral všetky úseky. Tesne pred pretekmi však prestalo pršať, bolo sucho, takže podmienky sme mali všetci rovnaké. Na kopci som bol tretí, ale potom na zjazde a rovine som si všetko vynahradil a vyšlo mi to super. Z víťazstva mám radosť, ale už zajtra nás čaká druhá etapa s dojazdom do kopca, takže uvidíme… Cítim sa v pohode a preteky beriem ako poslednú prípravu na Tour de France,“ priblížil slová Petra Sagana zo Švajčiarska manažér Jozef Korbel.

Ďalší Slovák v štartovom poli Peter Velits skončil na 19. pozícii.

Výsledky 1. etapy (časovka na 7,3 km v uliciach Lugana): 1. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale 9:43 min, 2. Fabian Cancellara (Švaj.) RadioShack-Nissan +4 s, 3. Moreno Moser (Tal.) Liquigas-Cannondale +7, 4. Martin Elmiger (Švaj.) AG2R La Mondiale +11, 5. Fredrik Carl Wilhelm Kessiakoff (Švéd.) Astana +15, 6. Michael Albasini (Švaj.) Orica GreenEdge +17,… 19. Peter Velits (SR) Omega Pharma – QuickStep +25.

6 debata chyba