Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prišiel o nohy, no žije naplno i naďalej. Zanardi sa dostal do družstva pre Londýn

Bývalý pilot formuly 1 Alex Zanardi, ktorý v roku 2001 prišiel o obe nohy, bude reprezentovať Taliansko na tohtoročných paralympijských hrách v Londýne. Informoval o tom web Autosportu. Zanardi sa v uplynulých piatich rokoch zaradil medzi popredných talianskych zdravotne postihnutých cyklistov a vedenie národného zväzu ho zaradilo do paralympijského družstva.

15.03.2012 09:46
Alex Zanardi Foto:
Alex Zanardi.
debata

Zanardi sa dlhodobo netajil ambíciami kvalifikovať sa na paralympijské hry. „Teraz už mám istotu, že do Londýna pôjdem. Stať sa ešte môže čokoľvek, ale kvalifikoval som sa. Spolu so svojimi kolegami z reprezentácie sme vybojovali pre Taliansko na základe nášho postavenia na prvej priečke svetového rebríčka desať miest,“ povedal pre Autosport Zanardi.

Nehoda, pri ktorej prišiel Zanardi o nohy

Štyridsaťpäťročný Zanardi prišiel o obe nohy pri vážnej nehode v roku 2001. Potom pár sezón súťažne jazdil s modifikovaným automobilom BMW. Väčšie úspechy zaznamenal na bicykli poháňanom rukami. Jeho paralympijská kariéra sa účasťou v Londýne začne a pravdepodobne aj skončí.

Alex Zanardi. Foto: assets.espn.go.com
Alex Zanardi Alex Zanardi.

„Užívam si to, čo robím. Neponáhľam sa, aby som toto veľké dobrodružstvo uzavrel. Myslím si však, že keď sa paralympiáda skončí, bude to pre mňa smutné, pretože sa skončí aj táto kapitola môjho života. Môžem ďalej pretekať, ale neviem si predstaviť, že by som zostal vo forme aj ďalšie štyri roky do paralympijských hier 2016 v Riu de Janeiro,“ povedal Zanardi.

debata chyba