Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chisora ​​sa po prehre s Kličkom pobil s Hayem, zadržala ho polícia

Britský boxer Dereck Chisora ​​sa po sobotňajšom prehratom zápase s Vitalijom Kličkom v Mníchove pobil na tlačovej konferencii s bývalým majstrom sveta v ťažkej váhe Davidom Hayem, pričom oboch si predvolala na výsluch nemecká polícia. Chisora ​​sa ráno pokúsil odletieť domov, no bol na letisku zadržaný spolu s trénerom Donom Charlesom, po Hayem polícia pátra.

19.02.2012 12:11
Derek Chisora, David Haye Foto:
Derek Chisora (vľavo) počas bitky s Davidom Hayem.
debata (6)

„Nevieme, kde je,“ uviedol hovorca polície, ktorá chcela pôvodne vypočuť boxerov v hoteli. Či bude Chisora ​​alebo Haye z niečoho obvinený, nie je jasné. „O ďalšom postupe rozhodneme po výsluchu,“ povedal policajný hovorca Gottfried Schlicht.

Haye, ktorý v Mníchove pôsobil ako televízny spolukomentátor zápasu, si nenechal páčiť rýpnutie od Kličkovho manažéra Bernda Bönteho. „Na rozdiel od Davida Hayeho Dereck Chisora ​​naozaj prišiel a skúsil to,“ povedal Bont v narážke na neúspešné rokovania s Hayem, ktorý vlani v lete prehral mladším z bratov Kličkovcov Vladimirom a následne ukončil kariéru.

V následnej hádke Bont povedal Hayemu do tváre, že neprijal ponuku a teraz je mimo hry. Britský boxer tvrdil, že v decembri so zápasom súhlasil.

Bitka Chisora – Haye na tlačovke

Do roztržky sa zamiešal Chisora ​​a obaja krajania sa začali urážať. Haye mu pripomenul, že prehral tri z posledných štyroch zápasov. Chisora ​​sa bývalého šampióna WBA posmešne vypytoval, ako sa má jeho zranený prst, na ktorý zvaľoval porážku s Kličkom.

Chisora ​​sa potom vydal od stola medzi novinárov a s Hayem sa pobil. Opakovane sa mu vyhrážal, že ho zastrelí. Pri ich potýčke odlietavali kamery a Hayeov manažér Adam Booth utrpel v mele tržnú ranu na hlave. Bitkárov od seba odtrhla ochranka a podľa agentúry AP na mieste nakoniec zasahovala aj polícia. Boxerov chcela vypočuť v hoteli, ale Chisoru zadržala až na letisku.

   

Chisora ​​spôsobil škandál už pred zápasom, keď pred piatkovým vážením dal Kličkovi facku. Za to dostal od organizácie WBA pokutu 50 000 dolárov.

6 debata chyba