Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan ide na Tour de France, jeho štart potvrdil tím Liquigas

Jedným z vrcholov sezóny 2012 budú pre slovenského cyklistu Petra Sagana slávne preteky Tour de France. Vedenie tímu Liquigas-Cannondale na prezentácii družstva pred sezónou v Miláne potvrdilo, že snaženie talentovaného 22-ročného Slováka v prvej časti sezóny bude smerovať k Tour de France.

13.01.2012 11:19
Sagan etapa víťazstvo Foto:
Peter Sagan v cieli poslednej etapy Vuelty.
debata

„Petrov vývoj musí byť postupný. Na tom sme sa spoločne zhodli. Jeho rozvoj však musí zahŕňať aj účasť na veľkých etapových pretekoch, na Tour de France,“ povedal podľa talianskych médií manažér tímu Liquigas-Cannondale Roberto Amadio.

Peter Sagan, ktorý vlani vyhral preteky ProTour Okolo Poľska i tri etapy na španielskej Vuelte, bude spoločne s Ivanom Bassom a Vincenzom Nibalim najväčšou nádejou talianskeho tímu na úspechy na jednotlivých podujatiach. Tento rok by okrem Tour mal štartovať aj na olympijských hrách v Londýne a majstrovstvách sveta v Holandsku. Na úvod sezóny sa Sagan rozjazdí v Katare a Ománe, prioritou prvej polovice roka budú jarné klasiky.

„Veľmi dobrými pretekmi pre mňa by malo byť Miláno – San Remo, potom by som mal pokračovať na Okolo Flámska a Amstel Gold Race. Na základe výsledkov na týchto pretekoch sa rozhodne o mojom ďalšom programe. Rok 2012 bude nabitý, je to jedinečný rok. Čím viac veľkých pretekov absolvujem, tým lepšie výsledky môžem dosiahnuť,“ povedal nedávno Peter Sagan.

Lídrom tímu na Tour de France bude Vincenzo Nibali, keďže Ivan Basso sa rozhodol zamerať sa tentoraz na Giro d´Italia. Kým Sagan by mal útočiť na popredné etapové priečky, Nibali sa sústredí na celkový úspech.

„Prešli sme si trať oboch podujatí a usúdili sme, že Giro bude tentoraz Ivanovi Bassovi viac vyhovovať ako Tour. Tá je zasa profilom lepšia pre Vincenza Nibaliho. Počúvali sme aj názor jazdcov. Vincenzo by rád štartoval aj na Gire. Po jarných klasikách si sadneme, pozrieme na jeho kondíciu a pripravenosť a potom sa definitívne rozhodneme,“ vysvetlil manažér tímu Roberto Amadio.

debata chyba