Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Musuľbesa vyradili z top tímu pre OH 2012

Výkonný výbor Slovenského olympijského výboru rozhodol o vyradení zápasníka Davida Musuľbesa zo slovenského olympijského top tímu Londýn 2012. Informuje o tom portál www.olympic.sk.

23.09.2011 16:26
David Musuľbes Foto:
David Musuľbes.
debata

„Vzhľadom na to, že bronzový medailista z OH v Pekingu v zápasení voľným štýlom David Musuľbes nenastúpil na nedávny svetový šampionát v Istanbule a predĺžil si tak svoju súťažnú absenciu už na tri roky, predseda štábu SOV pre OH 2012 a viceprezident SOV pre letné športy Ľubor Halanda predložil exekutíve návrh, aby SOV požiadal Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR o neodkladné zastavenie poukazovania štátnej dotácie pre Slovenský zápasnícky zväz, určenej na prípravu Davida Musuľbesa,“ uvádza sa na spomenutej stránke.

O téme Musuľbes diskutovali viacerí členovia VV SOV. Zhodli sa, že situácia okolo neho v súvislosti s neustálym podporovaním jeho prípravy a zároveň s jeho dlhodobou absenciou na súťažiach vyvoláva negatívne reakcie vo verejnosti a je neudržateľná. Po hlasovaní VV SOV rozhodol o vyradení Davida Musuľbesa zo Slovenského olympijského top tímu Londýn 2012 a o tom, že prezident SOV František Chmelár listom požiada MŠVVŠ SR o zastavenie poukazovania štátnej dotácie určenej na prípravu Davida Musuľbesa.

debata chyba