Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kličko umlčal Haya a na konte má štvrtý majstrovský titul

Ukrajinský boxer Vladimir Kličko porazil v súboji o titul majstra sveta v ťažkej hmotnostnej kategórii Brita Davida Haya na body. K svojim doterajším majstrovským pásom organizácií WBO, IBO a IBF v sobotu získal tiež titul WBA.

03.07.2011 00:57 , aktualizované: 07:59
Haye Kličko Foto:
David Haye (vľavo) dostáva pravý hák od Vladimira Klička.
debata (4)

Tridsaťpäťročný Kličko zvíťazil na futbalovom štadióne v Hamburgu u všetkých troch bodových rozhodcov – 117:109, 118:108 a 116:110. Spoločne s bratom Vitalijom majú teraz v držbe všetky majstrovské tituly v ťažkej váhe, jeho o štyri roky starší súrodenec je šampiónom organizácie WBC.

„Nebolo to ľahké, pretože bol nezvyčajne rýchly a variabilný. Na päťdesiaty knockout v mojej kariére to nestačilo, to mám ešte pred sebou,“ povedal Kličko, ktorý pred duelom Britovi sľúbil, že práve on bude jeho päťdesiaty.

Porazený David Haye opúšťa ring. Foto: Reuters
Haye prehra Porazený David Haye opúšťa ring.

Kličko mal mať v zápase výhodu domáceho prostredia, pretože práve v nemeckom prístave sa pred rokmi na začiatku profesionálnej kariéry so svojím bratom usadil. Spočiatku bol ale opak pravdou. Medzi asi 45.000 divákmi boli tisíce priaznivcov z Británie, ktorí hlasno dávali najavo svoje preferencie.

Haye, ktorý pred dlho očakávaným súbojom hýril provokáciami na adresu Klička, vyzeral v úvode zápasu aktívnejšie. Kličko mu svojím rozvážnym štýlom príliš nedovolil, napriek tomu začal v treťom kole krvácať z nosa. V siedmom kole mu rozhodca odobral bod za to, že zatlačil britského soka na podlahu. Postupne začínal Ukrajinec získavať navrch a Haye často unikal pred jeho ranami pádom na zem, za čo tiež prišiel o bod.

K.O. sa diváci nedočkali. Kličko si bezpečne došiel po 56. víťazstvo v 59. zápase medzi profesionálmi, tridsaťjedenročný Haye utrpel v 27. súboji druhú porážku.

Tím okolo Vladimira Klička oslavuje víťazstvo. Foto: Reuters
Kličko tím výhra Tím okolo Vladimira Klička oslavuje víťazstvo.

„Dal som do toho všetko, čo som mohol. Prišiel som s tým, že nie som úplne fit. Počas tréningu sa mi niečo stalo, ale nechcem sa na to vyhovárať. Kličko si zaslúži uznanie, bol to perfektný zápas,“ uviedol porazený Haye, ktorý si neodpustil poznámku na adresu arbitra Genara Rodrigueza. „Rozhodca v ringu neurobil všetko správne. Ale vedel som, že keď som v Nemecku, musel by som vyhrať K.O.“

Boxeri si za zápas rozdelili okolo 20 miliónov eur

David Haye (vľavo) dostáva pravý hák od...
Vladimir Kličko so svojimi opaskami.
+5Vladimir Kličko.
4 debata chyba