Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najvyššie platy v kolektívnych športoch majú hráči Barcelony

Najbohatšími športovcami už nie sú zástupcovia amerických profesionálnych súťaží, ale futbalisti Barcelony. Ich priemerný ročný plat má hodnotu 4,94 milióna libier. Hneď za nimi sú hráči Realu Madrid so mzdou 4,6 milióna.

21.04.2011 11:21
futbal Barcelona Foto: ,
Hráči FC Barcelona.
debata

Dlhodobo najštedrejším bol bejzbalový klub New York Yankees, ktorý sa teraz s priemerom 4,2 milióna libier prepadol za španielskych rivalov. V rebríčku, ktorý zostavili na základe štúdie portálu sportinintelli­gence.com sú na ďalších priečkach basketbalisti LA Lakers a Orlanda Magic, po nich nasledujú futbalisti londýnskej Chelsea.

Štúdia porovnáva priemerné platy hráčov prvých tímov zo súťaží ako NBA, NHL, MLB, NFL a popredných súťaží z Európy. Medzi tridsiatku najštedrejších zamestnávateľov patrí až päť zástupcov z anglickej Premier League.

„Vedeli sme, že roky sa najväčšie peniaze točili v amerických ligách, ale stále pokračuje vzostup v elitných európskych súťažiach. Pravidlá UEFA by mali slúžiť ako brzda na zastavenie špirály platov v najbližších rokoch, ale zatiaľ veľkokluby naďalej rozhadzujú,“ uviedol autor štúdie Nick Harris.

debata chyba