Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ricco pri autotransfúzii krvi riskoval život

Taliansky cyklista Riccardo Ricco mohol aj zomrieť, keď niekoľko dní vykonával transfúziu vlastnej krvi a napokon skončil vo vážnom stave hospitalizovaný v nemocnici. "Riskoval, že už neuvidí denné svetlo," uviedol utajený taliansky zdroj s dôvetkom, že lekári v Modene už informovali miestnych vyšetrovateľov o tomto špecifickom prípade.

08.02.2011 21:57
Riccardo Ricco Foto:
Z vrcholu na dno. Riccardo Ricco vo víre dopingových obvinení.
debata

Ako je známe Riccarda Ricca hospitalizovali ešte v nedeľu s nešpecifikovanou chorobou. Podľa slov lekárov bol jeho stav kritický, keď mu zlyhávali obličky, črevá aj pľúca. Neskôr sa dostal z najhoršieho, ale prognózy o jeho ďalšom zdravotnom stave sú zatiaľ opatrné.

Podľa talianskych zdrojov sa 27-ročný Ricco rozhodol aplikovať injekcie so svojou vlastnou krvou a vykonával to po dobu až 25 dní. Príslušné miesta ihneď proti nemu začali disciplinárne konanie. „Antidopingoví komisári už začali vyšetrovanie proti Riccovi,“ píše sa vo vyhlásení Talianskeho olympijského výboru. Cyklista a jeho tím Vacansoleil zatiaľ prípad nekomentujú.

Druhý muž Giro d´Italia spred troch rokov Ricco sa vrátil pred rokom v marci opäť do pelotónu po odpykaní si 20-mesačného trestu za dopingový prehrešok na Tour de France 2008. Talianska polícia v jeho dome v septembri vykonala raziu zameranú na nepovolené látky a hoci zabavila bližšie nešpecifikované tabletky, Ricco nečelil žiadnemu vyšetrovaniu ani trestu.

debata chyba