Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelý Sagan vyhral 5. etapu Okolo Kalifornie, Armstrong sa vážne zranil

Slovenský cyklista Peter Sagan dosiahol ďalší skvelý úspech, keď vyhral 5. etapu pretekov Okolo Kalifornie z Visalie do Bakersfieldu dlhú 195,5 km.

20.05.2010 22:24 , aktualizované: 21.05.2010 07:34
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan sa raduje z etapového triumfu.
debata (7)

Rodák zo Žiliny tak opäť potvrdil, že z neho rastie famózny cyklista svetovej kvality. Sagan sa po celý čas držal v pelotóne na popredných priečkach. Počas etapy bolo na trati viacero únikov, no tie si hlavný balík strážil. Kométa Sagan v závere opäť predviedol svoje špurtérske kvality a pripísal si na svoje konto ďalší cenný primát.

VIDEO ZO SKVELÉHO FINIŠU PETRA SAGANA

„Som veľmi šťastný, že sa mi podarilo vyhrať. Dnešná etapa bola veľmi náročná. Čakajú nás ešte ťažké etapy, vydám v nich zo seba maximum,“ cituje portál cyclingnews.com Sagana. Na jeho adresu sa s obdivom vyjadril aj druhý muž vo štvrtkovej etape a nový držiteľ žltého trička vedúceho pretekára Michael Rogers: „Môj tím mi pred cieľom pripravil výbornú pozíciu, ale Peter Sagan je obrovský talent, je veľmi rýchly a ja nie som preslávený šprintér. Dnes vyhral najlepší.“

Slávny americký cyklista Lance Armstrong sa v úvode etapy zaplietol do hromadného pádu a odstúpil. Sedemnásobný víťaz Tour de France potom odišiel do nemocnice na röntgen.

Zranený Lance Armstrong. Foto: SITA
Lance Armstrong Zranený Lance Armstrong.

Reťazovú nehodu spôsobil jeden z jazdcov hlavnej skupiny, ktorý sa pošmykol a spadol. Z viditeľných zranení mal Armstrong krvavú ranu pod ľavým okom.

Okolo Kalifornie – 5. etapa (Visalia – Bakersfield, 195,5 km):

1. Peter Sagan (SR) Liquigas-Doimo 4:52:28 h, 2. Michael Rogers (Austr.) HTC-Columbia, 3. Dave Zabriskie (USA) Garmin-Transitions, 4. Chris Horner (USA) Radioshack, 5. Paul Martens (Nem.) Rabobank, 6. Tony Martin (Nem.) HTC-Columbia, 7. Levi Leopheimer (USA) Radioshack, 8. Ryder Hesjedal (Kan.) Garmin-Transitions, 9. Jens Voigt (Nem.) Saxo Bank, 10. Rory Sutherland (Aus) Unitedhealthcare Presented by Maxxis – všetci rovnaký čas ako víťaz.

Poradie po 5. etape:

1. Michael Rogers (Austr.) HTC-Columbia 22:56:59 h, 2. David Zabriskie (USA) Garmin-Transitions – rovnaký čas ako líder, 3. Levi Leipheimer (USA) Team RadioShack +10 s, 4. Peter Sagan (SR) Liquigas-Doimo +15, 5. Marc De Maar (Hol.) Unitedhealthcare Presented by Maxxis +28, 6. Ryder Hesjedal (Kan.) Garmin-Transitions, 7. Janez Brajkovič (Slovin.) Team RadioShack, 8. Rory Sutherland (Austr.) Unitedhealthcare Presented by Maxxis, 9. Christopher Horner (USA) Team Radioshack, 10. Thomas Danielson (USA) Garmin-Transitions – všetci +31.

7 debata chyba