Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hovoril som si: Peťo vydrž to! V cieli som bol najšťastnejší človek planéty

Tento týždeň v cyklistickom svete nemožno inak nazvať, ako len - Saganmánia. V 5. etape pretekov Paríž - Nice finišoval na prvej pozícii, čím zopakoval svoj etapový primát zo stredy.

12.03.2010 19:48
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata

V cieli odchovanec žilinskej cyklistiky doslova odkväcol na zem. „Etapa bola náročná, vždy niekto nastupoval na únik, tak sa to trochu mlelo. Bolo to rýchle. Držal som sa v hlavnom pelotóne a asi dva kilometre pred cieľom jeden z pretekárov nastúpil na únik, tak som ´trielil´ za ním. Nemal sa však k pokračovaniu úniku, preto som nasadil k trháku ja. Obzriem sa a vidím, že skupina je vzadu za mnou. Ten kopec som však nečakal…,“ prezradil o priebehu pretekov.

Rodák zo Žiliny sa odtrhol dva kilometre pred cieľom. Jeho nástup bol torpédový. „Posledný kilometer bol najťažší. Fúkal silný vietor do tváre. Vravel som si v duchu: ´Peťo, vydrž to, musíš dôjsť.´ Ešte chvíľku a pohltili by ma… Vyšlo to však. V cieli som bol najšťastnejší človek planéty! Veď som druhý raz v krátkom slede dokázal zvíťaziť medzi profesionálmi,“ opísal prvé chvíle pre svoju manažérsku agentúru Optimus Sagan.

Následne prišli na rad opäť krásne chvíle. Peter znova dostal medailu, kyticu i bozky a nasledovala dlhá tlačová beseda s veľkým záujmom zahraničných médií, ale aj dopingová kontrola i hodinová masáž.

„Mám toho plné zuby, ale tie víťazstvá sú najlepším balzamom na unavené telo. Sobotňajšia etapa je vraj najťažšia. Dúfam, že sa v tých kopcoch nestratím… Určite sa pelotón potrhá, budú úniku, ale mám už podporu kolegov. Pokyn je jednoznačný – ísť na Kreuzigera a na mňa. Bol by som rád, keby som si udržal zelené tričko,“ dodal Peter Sagan, ktorého ďalšie preteky čakajú o tri týždne v Turecku.

debata chyba