Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Horrilla už prebrali z umelého spánku, jeho stav je však i naďalej vážny

Lekári v bergamskej nemocnici zobudili z umelého spánku španielskeho cyklistu Pedra Horrilla Muňoza, ktorý mal v sobotňajšej etape pretekov Giro d´Italia ťažký pád do rokliny. Stav cyklistu tímu Rabobank je aj naďalej vážny, ale stabilizovaný. Vyšetrenia neodhalili žiadne poranenie mozgu či chrbtice. Horrillo aj naďalej dýcha pomocou prístrojov.

18.05.2009 16:49
Pedro Horrillo Foto:
Pedro Horrillo.
debata

„Po prebudení z umelého spánku vedel pohnúť rukami a nohami. Jeho stav je vážny, ale neohrozuje jeho život,“ povedal hovorca Rabobanku Luuc Eisenga.

Lekári v Bergame Horrilla už aj operovali, keď riešili komplikovanú zlomeninu stehennej kosti. Zákrok však budú musieť po transporte do Španielska zopakovať. V Taliansku by mal zotrvať minimálne týždeň.

Horrillo utrpel v sobotu úraz hlavy a viaceré zlomeniny končatín, kolena, rebier a stavcov, keď v zjazde z Culmine di San Pietro nezvládol riadenie a letel asi 60 m do priepasti. Záchranári ho našli ďaleko od jeho bicykla. Vzápätí ho helikoptéra previezla do nemocnice v Bergame, kde ho lekári uviedli pre problémy s dýchaním do umelého spánku a označili jeho zdravotný stav za vážny.

Cyklista Horrillo spadol do 60 metrovej priepasti

debata chyba