Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poľsko zažíva šok. Zomrela 26-ročná olympijská víťazka Skolimowská

Dvadsaťšesťročná poľská kladivárka a držiteľka zlatej olympijskej medaily zo Sydney 2000 Kamila Skolimowská zomrela v Portugalsku vo veku 26 rokov. Atlétke, ktorá reprezentovala svoju krajinu aj na hrách v Pekingu, prišlo zle počas tréningu.

19.02.2009 04:16
Kamila Skolimowská Foto:
Nebohá Kamila Skolimowská.
debata

Sanitka ju okamžite odviezla do nemocnice v meste Vila Real de Sano Antonio, no už jej to nepomohlo. V sanitke stratila vedomie a po hodinovom boji zdravotníkov o jej život museli vyhlásiť doktori ten najsmutnejší možný záver.

„Kamile prišlo náhle zle počas tréningu v posliňovni, tak sme okamžite zavolali záchranku. Len tak-tak sa do nej ešte dopravila, no potom omdlela,“ povedal zlatý kladivár zo Sydney a Skolimowskej krajan Szymon Ziolkowski a dodal: „V utorok sa sťažovala na bolesti nohy. Doktori nám však povedali, že zomrela na infarkt,“ dodal.

Kamila Skolimowská sa narodila 4. novembra 1982 vo Varšave. Pochádzala zo športovej rodiny. Jej otec Robert bol vzpierač a mama diskárka. V 13 rokoch sa Kamila stala najmladšou Poľkou s rekordným zápisom v hode kladivom. Na MS juniorov získala dvakrát zlatú medailu. Nemala ešte ani 18, keď v Sydney získala olympijské zlato ako najmladšia vrhačka v histórii. Jej osobný rekord bol 76,83 metra.

„Jedného dňa mi povedala, že ‚svet sa o mne opäť dozvie v Londýne 2010‘,“ uviedol prezident poľského olympijského výboru Piotr Nurowaki, ktorý pokračoval: „Keď Kamila získala olympijské zlato, bolo to niečo úžasné.“

Po šokujúcej správe o jej smrti nemal slov ani poľský minister športu a turizmu Miroslaw Drzewiecki. „Bola veselá a priateľská. Nemôžem tomu uveriť, že už nie je medzi nami.“

debata chyba