Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Charfreitag: Podvádzať sa nevypláca!

Slovenskému rekordérovi v hode kladivom Liborovi Charfreitagovi sa uľavilo. Medzinárodný olympijský výbor vyriekol konečne po viac ako štvrťročnom skúmaní prípadu definitívu v kauze bieloruských kladivárov Vadima Deviatovského a Ivana Tichona. Obaja mali na OH v Pekingu pozitívny dopingový test na testosterón a musia vrátiť striebro a bronz. Pre 31-ročného Charfreitaga to znamená, že v konečnom poradí sa posunie z 8. na 6. miesto.

11.12.2008 20:59
Vadim Deviatovskij, Ivan Tichon Foto: ,
V Pekingu s medailami. Bielorusi Vadim Devjatovskij (vľavo) a Ivan Tichon ich však pre doping musia vrátiť. Medzi nimi olympijský víťaz Slovinec Primož Kozmus.
debata

„Už som začal mať pochybnosti, že sa všetko vyrieši, keďže to trvalo tak dlho. Vzhľadom na to, že práve v deň olympijského finále sa mi nedarilo úplne podľa predstáv, šieste miesto je napokon celkom pekné. Som spokojný aj preto, lebo mám o jedného silného súpera navždy menej a s druhým sa nestretnem najmenej dva roky. Nech je táto kauza výstrahou pre všetkých športovcov, že podvádzať sa nevypláca,“ uviedol Libor Charfreitag.

Slovenský kladivár sa môže tešiť nielen z najlepšieho slovenského atletického umiestnenia na OH v ére samostatnosti, ale aj na dodatočné zdvojnásobenie prémie od Slovenského olympijského výboru (SOV) za umiestnenie z 50-tisíc na 100-tisíc korún.

Pre 31-ročného Deviatovského to je už druhé previnenie proti antidopingovým pravidlám a mal by dostať doživotný zákaz činnosti, o rok starší Tichon bude nútene pauzovať dva roky, keďže u neho ide o prvé previnenie proti antidopingovým pravidlám.

debata chyba