Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ján Riapoš: Ak bude svadba, tak po voľbách

Nesúhlasím, že na paralympionikov ide viac peňazí ako na zdravých športovcov, povedal v online rozhovore s čitateľmi Pravda.sk šéf Slovenského paralympijského výboru Ján Riapoš. "Analýza z vlaňajška hovorí, že Slovensko stála jedna olympijská medaila cca 52 miliónov a jedna paralympijská cca 2,5 milióna korún."

24.09.2008 07:00 , aktualizované: 11:32
Ján Riapoš Foto:
Zlatý paralympionik z Pekingu a šéf paralympijského hnutia na Slovensku Ján Riapoš.
debata

Na otázku, kedy si vezme priateľku Ivetu Radičovú, odpovedal: „Keďže okolo nášho súkromia sa začal robiť veľký pohon, a keďže svadba je veľmi súkromná a intímna záležitosť, dohodli sme sa, že nebudeme do ukončenia prezidentskej kampane robiť žiadne kroky, aby nebolo naše súkromie vystavené rôznym špekuláciám. Takže ak k niečomu príde, tak to bude po ukončení prezidentských volieb.“

ČÍTAJTE, ČO ODPOVEDAL JÁN RIAPOŠ

Od roku 2003 šéfuje Slovenskému paralympijskému výboru (SPV), no práca funkcionára mu nebráni v tom, aby aj naďalej aktívne súťažil a zbieral cenné kovy. Ján Riapoš, ktorého automobilová nehoda pripútala na invalidný vozík, je úspešným reprezentantom v stolnom tenise a na nedávnych paralympijských hrách v Pekingu si spolu s Rastislavom Revúckym vybojoval zlato v tímovej súťaži vozičkárov.

Zlatý bol aj pred štyrmi rokmi v Aténach, kde k prvenstvu medzi jednotlivcami pridal striebro vo štvorhre. Okrem toho je aj niekoľkonásobným majstrom Európy. Prezident Ivan Gašparovič v roku 2006 udelil Riapošovi štátne vyznamenie – Rad Ľudovíta Štúra III. triedy za mimoriadne významné zásluhy v oblasti rozvoja športu zdravotne postihnutých.

Vlani v septembri sa ho za kontroverzných okolností pokúsila zvrhnúť z čela paralympijského hnutia skupina okolo bývalého šéfa SPV Karola Mihoka, Riapoš však využil možnosť najvyššieho štatutára výboru a pozíciu si aj zásluhou niektorých zmien v stanovách udržal.

Jeho meno je mnohým Slovákom povedomé aj vďaka partnerskému vzťahu so známou sociologičkou a političkou Ivetou Radičovou. Zoznámil sa s ňou pred vyše dvoma rokmi, keď ju ako vtedajšiu ministerku práce, sociálnych vecí a rodiny prišiel osobne pozvať na zimné paralympijské hry v Turíne.

debata chyba