Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dobrovoľníčka pomohla šprintérovi k zlatu. Vláda jej venovala dovolenku v Karibiku

Japonská dobrovoľníčka s balkánskymi koreňmi Tijana Kawašimá Stojkovičová sa počas olympijských hier v Tokiu stala jamajskou hrdinkou.

21.08.2021 13:57
Hansle Parchment Foto: ,
Hansle Parchment víťazí vo finále na 110 m prekážok na OH v Tokiu.
debata (2)

Podieľala sa totiž na zlatej medaile Hansleho Parchmenta na 110 m prekážok, keďže bez jej pomoci by skúsený atlét pravdepodobne nepostúpil do finále spomenutej disciplíny.

Tridsaťjedenročný Parchment totiž cestou z olympijskej dediny na semifinále nastúpil na zlý autobus, nedostal sa teda na Národný štadión, ale na úplné iné športovisko.

Tam oslovil spomenutú dobrovoľníčku, ktorá síce nemala ako Jamajčana dopraviť do správnej lokality, nestratila však duchaprítomnosť, zavolala mu taxík a zaplatila zaň.

Japonsko OH2020 koronavírus počasie dážď Čítajte viac Striebro z Tokia dala do dražby, aby pomohla. Gesto Poľky i reťazca dojalo svet

Hansle Parchment v ten deň svoje semifinále stihol a kvalifikoval sa do finále, v ktorom potom získal olympijské zlato.

Nezabudol však na svoju dobrodinku a už s cenný kovom sa ju vybral hľadať na miesto, kde mu predtým pomohol. A mal šťastie.

Tijana Kawašimá Stojkovičová zostala šokovaná, keď pred ňou stál atlét aj s olympijským zlatom. Parchment sa jej prišiel poďakovať, vrátiť peniaze za taxík a tiež jej venoval tričko s motívom jamajského olympijského tímu.

Všetko dôkladne zdokumentoval a videozáznam sa začal rýchlosťou blesku šíriť do celého sveta. Informuje o tom web insidethegames.biz.

To však nebolo všetko. Šľachetný skutok 25-ročnej japonskej dobrovoľníčky zaregistrovali aj vládni predstavitelia Jamajky, pozvali ju na jamajskú ambasádu v Tokiu, kde jej za všetko oficiálne poďakovali.

„V tomto svete, ktorý je často až príliš negatívny, je vždy osviežujúce, keď zažijeme náhodné skutky láskavosti,“ povedal na adresu dobrovoľníčky jamajský minister turizmu Edmund Bartlett, ktorý sa na slávnosti zúčastnil prostredníctvom telemostu.

„Vzdávam vám poctu slečna Kawašimová, pretože navždy zostanete zapísaná v histórii jamajskej atletiky. Pomohli ste totiž k zisku zlatej olympijskej medaily,“ dodal.

Tokio, olympijské kruhy Čítajte viac Z olympijskej dediny bude sídlisko. Cena za byt sa šplhá vysoko

Bartlett tiež Kawašimú Stojkovičovú aj so sprievodom podľa jej výberu pozval na návštevu Jamajky – samozrejme, na náklady karibského ostrovného štátu.

A podľa webu periodika Jamaica Observer ju hostiť chcú najlepšie hotely v krajine.

Dobrovoľníčka z OH 2020 len skromne poznamenala:

„Len som urobila to, čo bolo v mojich silách.“ Doplnila tiež, že po vzhliadnutí Parchmentovho videa na sociálnych sieťach zostala akoby obarená krásnymi emóciami.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Tokio 2020 #Hansle Parchment