Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Príde o zlato? Šampióna Jacobsa spájajú s dopingom

Po šokujúcom triumfe v olympijskom finále na 100 m sa stal národným hrdinom, ale teraz musí odpovedať na nepríjemné otázky.

08.08.2021 09:04
Tokyo Olympics Athletics jacobs Foto: ,
Lamont Marcell Jacobs po víťaznom finále v behu na 100 m na OH v Tokiu.
debata (22)

Taliansky šprintér Lamont Marcell Jacobs, ktorý sa v Tokiu stal iba šiestym európskym šampiónom v najkratšom šprinte pod piatimi kruhmi od roku 1896, je spájaný s dopingom.

Jeho bývalého výživového poradcu Giacoma Spazziniho vyšetruje polícia v súvislosti s podozrením na zapojenie do ilegálneho nákupu a distribúcie steroidov.

Lamont Marcell Jacobs Čítajte viac Zlato na stovke pre Európana po dlhých rokoch. Berie ho Talian Jacobs

Spazzini sa rýchlo po Jacobsovom olympijskom triumfe pochválil na sociálnych sieťach, že šprintérov úspech je aj jeho zásluha.

Jacobs na správy o policajnom vyšetrovaní reagoval, že so Spazzinim prestal spolupracovať štyri mesiace pred štartom olympiády.

„Od momentu, kedy ho začala vyšetrovať polícia, sme s ním prerušili spoluprácu. Som čistý, nemám sa čoho obávať,“ povedal Jacobs talianskym médiám.

Rodák z Texasu, ktorý odmalička vyrastal v Taliansku, získal v Tokiu dve zlaté medaily. Okrem stovky triumfoval spolu s krajanmi aj v štafete na 4 × 100 m.

OH v Tokiu v obrazoch - 17. deň Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Fernanda Rodriguesová (v strede, Brazília)...
22 debata chyba
Viac na túto tému: #doping #atletika #OH 2020 #Tokio 2020 #Lamont Marcell Jacobs