Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neokúzlila len hetrikom. Ruská kráska podporila americkú superstar

Hetriková hrdinka. Aj takto zhodnotili ruské médiá účinkovanie gymnastky Angeliny Meľnikovovej na tokijskej olympiáde. Poukazovali na jej medailový zisk, z Japonska si odniesla zlato zo súťaže tímov a dva bronzy - z individuálneho viacboja a z prostných.

06.08.2021 14:28
Angelina Meľnikovová Foto: ,
Angelina Meľnikovová na OH v Tokiu.
debata (5)

Dvojnásobná šampiónka Európskych hier a štvornásobná zlatá medailistka z majstrovstiev Európy si vybojovala cenný kov v tímovej súťaži aj v Riu 2016, a to striebro.

Reprezentantky tímu súťažiaceho pod hlavičkou Ruského olympijského výboru (ROC) si tak polepšili o jednu priečku, líderkou bola predovšetkým rodáčka z mesta Voronež Meľnikovová, ktorá krátko pred olympiádou oslávila 21. narodeniny.

Menej skúsené členky ruského družstva sa snažila upokojiť spolu s Liliou Achajmovovou. Pre stránku národného výboru ich označila za hrdinky.

Olympijské podoby Angeliny Meľnikovovej Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Angelina Meľnikovová na OH v Tokiu.

„Obdivujem ich. Samozrejme, že majú obavy, vidím to. Aj ja som si tým prešla. S Liliou sme ich zabávame a rozosmievame, aby sme im to uľahčili,“ uviedla ešte počas gymnastických súťaží Meľnikovová.

Rusky získali zlato vo viacboji tímov prvýkrát od roku 1992, vtedy sa tešili pod hlavičkou Spoločenstva nezávislých štátov.

Americké rivalky po zlatých medailách z posledných dvoch olympiád skončili druhé. Najväčšia hviezda Simone Bilesová skončila už po prvej rotácii.

Simone Bilesová Čítajte viac Trápi ju mentálny blok. Bilesová sa vrátila a vybojovala medailu na kladine

Neúspešný preskok bol až do záverečnej súťaže na kladine (vybojovala si na nej bronz, pozn.) jej jediným štartom v Tokiu. Dôvodom boli psychické problémy.

Stretla sa už Meľnikovová s rovnakými problémami, aké sužovali na Hrách Bilesovú?

OH v Tokiu v obrazoch - 15. deň Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Zľava: Max Rendschmidt, Ronald Rauhe, Tom...

"Asi ani nie, pretože nemám až takú divú popularitu. Viem si predstaviť, aký tlak na ňu dopadol. Dokonca som jej napísala podporné slová. Je to naozaj veľmi ťažké.

Videla som, ako jej nevyšla tímová súťaž, akoby bola stratená. Je to pocit, ako keby ste nevedeli, čo robíte. Problémy som mala ako dieťa a časom sa to vyriešilo.

Verím, že Bilesová sa rýchlo zotaví," uzavrela gymnastka, ktorá vyštudovala šport a cestovný ruch v Smolensku. Pred troma rokmi založila firmu navrhujúcu a predávajúcu gymnastické dresy a overaly.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
5 debata chyba
Viac na túto tému: #gymnastika #Tokio 2020 #Angelina Meľnikovová