Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boli trápni. Horší ako decká, pustili sa do Američanov legendy

Bol to šok. Niečo, čo si nik nepripúšťal. Keď americká mužská štafeta na 4x100 metrov neprešla na olympijských hrách v Tokiu ani cez rozbehy, fanúšikovia či experti neverili vlastným očiam.

06.08.2021 05:57
Cravon Gillespie Foto: ,
Sklamaný Cravon Gillespie.
debata (11)

Pre Američanov, ktorí sa pýšia svojou šprintérskou školou, to bola riadna potupa. Napokon, aj v Tokiu sa chceli uchádzať o zlato.

„Všetko, čo urobili, bolo zlé. Odovzdávky kolíka boli zlé, v jednotlivých úsekoch nebežali tí správni bežci. Akoby ten to tím nikto neriadil,“ soptil na sociálnej sieti Twitter legendárny Carl Lewis.

clanok Dávame do pozornosti OH Tokio 2020: pozrite si kompletný program

„Je neprijateľné, aby tím USA vyzeral horšie štafeta pri pretekoch detí,“ dodal Lewis, ktorý má – okrem iného – aj dve olympijské zlatá.

Americká štafeta na 4×100 metrov síce naposledy triumfovala v Hrách v Sydney, no i tak si prišla do Tokia po prvenstvo. O to sa však najbližšie môže znovu pokúsiť o tri roky v Paríži.

„Štafeta pritom nie je raketová veda. Aby ste si vedeli predať kolík na dvadsiatich metroch, to si vyžaduje len tréning,“ hneval sa aj Michael Johnson.

clanok Dávame do pozornosti Všetko o olympijských hrách v Tokiu

Nie div, že legendy vyjadrujú nespokojnosť. Veď Američania sa okrem trapasu v štafete nedočkali očakávaných triumfov ani v ďalších šprintérskych disciplínach.

Zlato zo stovky im vyfúkol Talian Lamont Marcell Jacobs, na dvojstovke zas Kanaďan Andre De Grasse.

OH v Tokiu v obrazoch - 15. deň Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Zľava: Max Rendschmidt, Ronald Rauhe, Tom...

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #atletika #Tokio #štafeta #Michael Johnson #Carl Lewis #OH v Tokiu 2020