Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusky dali rivalkám príučku. Kouč USA o 17-ročnej Arine: Mohla by niekoho zabiť

Ruské volejbalistky uštedrili Američankám cez víkend v Tokiu prvú prehru. Hráčky štartujúce pod hlavičkou národného olympijského výboru zvíťazili 3:0 na sety (-20, -12, -19) a na necelé dva dni ich preskočili v tabuľke B-skupiny. V pondelok sa hráčky USA vrátili pred ne.

02.08.2021 06:44 , aktualizované: 10:48
Arina Fedorevcevová Foto: ,
Smeč Rusky Ariny Fedorovcevovej proti americkému dvojbloku.
debata (32)

Rusky v sobotu proti odvekému rivalovi potiahla len 17-ročná Arina Fedorovcevová. Jej výkon vyzdvihol aj tréner USA Karch Kiraly.

„Matematika neklame, na jeseň by mohla byť juniorskou hráčkou na strednej škole,“ cituje RT.com trojnásobného olympijského víťaza.

„Našťastie nehrá proti iným hráčkam na strednej, pretože by niekoho mohla zabiť. Alebo spôsobiť minimálne päť otrasov mozgu za zápas,“ dodal kouč na adresu talentu Dynama Kazaň.

„Rusko si zaslúži mimoriadny kredit. Hralo skutočne ostrý a čistý volejbal. Jeho hráčky nám spôsobili poriadne problémy, a to najmä pri podávaní,“ dodal.

Rusky si zaistili postup do štvrťfinále tretím víťazstvom na turnaji, ktoré oslávili pri presune z haly:

"Po zápase nám povedali, že sme Američanky nezdolali šesť rokov. Som veľmi rada. Kedy Amerika naposledy s niekým prehrala takýmto spôsobom?

Na turnaji prakticky neinkasovali ani jedno eso a ja som rada, že som sa o jedno postarala," cituje spokojnú blokárku Veroniku Korolevovú stránka Ruského olympijského výboru.

Rusky sa v Riu 2016 rozlúčili vo štvrťfinále, keď podľahli Srbkám 0:3. Tentoraz veria, že sa im podarí dostať ďalej.

„Základný cieľ sme splnili. Postup by bol sladký,“ nepochybuje Korolevová.

OH v Tokiu v obrazoch - deň 11. Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Bulharka Mimi Nikolová Hristová (vľavo) proti...

Rusky sa však neudržali na víťaznej vlne a zo skupiny postúpili zo štvrtého miesta. V pondelok podľahli Turkyniam 2:3 na sety (predtým vyhrali tri zápasy, len v úvodnom podľahli prehrali s Taliankami).

Američanky si vďaka víťazstvu v šlágri záverečného kola skupiny nad Taliankami 3:2 vybojovali postup z prvej priečky, z druhého ide do vyraďovacej fázy ich pondelkový súper, z tretieho Turecko.

32 debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal #Tokio 2020 #ruské volejbalistky #americké volejbalistky